Tények és tévhitek a fogamzásról

Nőként életünk nagy részében igyekszünk elkerülni, hogy terhesek legyünk. Ám elérkezik az a pont, mikor úgy érezzük, készen állunk az anyaságra, most már jöhet a baba – és minden megváltozik. A szerencsések pár pillanat alatt... »

Olinapló - Oli fülbevalósodik, Mimi meg bedühödik

Gyorsan telnek-múlnak a napok, Oli lassan három hónapos lesz. Egyre többet van fent napközben és elképesztően nagy igénye van rá, hogy játsszunk-foglalkozzunk vele. A szája általában a füléig ér, nagyon vidám baba és hála az... »   6 hozzászólás

Tények és tévhitek a fogamzásgátlásról

A helyes fogamzásgátlásról sok eltérő véleményt hallhatunk. Vannak, akik az óvszer használatára esküsznek, míg mások a gyógyszeres fogamzásgátlást tartják az egyetlen helyes megoldásnak. A témát a Versys Clinics Humán... »   1 hozzászólás

Endometriózis: van megoldás

Endometriózis - orvosi szaknyelven így ismert az a betegség, amelyről főként az utóbbi években esik több szó. Régebben is tudtak róla az orvosok - mondja Fülöp István, a Róbert Károly magánklinika meddőségi részlegének... »

A nőgyógyászati rákszűrés

Ha az elrettentő tényadatokkal szeretnénk kezdeni, akkor sajnos elmondható, hogy hazánkban a női szervek daganatos megbetegedései napjainkban is évente majdnem 3500 nő halálát okozzák. Az emlőrák „vezet” 2500 halálozással, míg... »   11 hozzászólás

Tévhitek a szoptatásról

Infomán kismamaként már a terhesség alatt összeolvastam mindenfélét a szoptatásról, hogy minél felkészültebben vághassak neki majd a szülés után. Ám még így is voltak olyan mondatok, amelyek alaposan elbizonytalanítottak, és... »   49 hozzászólás

Amikor érdemes óvatosan bánni a fogamzásgátlóval

Aki már szedett fogamzásgátló tablettát, az bizonyára elolvasta azt is, milyen mellékhatásai lehetnek. Őszintén szólva, engem egészen megrémített, mi mindent okozhat az az aprócska pirula, de szerencsére a legtöbb nőnél csak... »   1 hozzászólás

Hormonális fogamzásgátlás okosan

Egy tréfás, ám sok igazságot hordozó mondás szerint egy nő két dologért tesz meg mindent: hogy legyen gyereke, és hogy ne legyen gyereke. Valóban egyre inkább elvárás, hogy a gyermekvállalás időpontját a nők maguk határozzák... »

Jót tesz az agynak a fogamzásgátló

Úgy tűnik a nyilvánvaló hatás mellett további előnyökkel is járhat a gyógyszeres védekezés melletti döntés a nőknél. A közelmúltban ugyanis két olyan tanulmány is megjelent, amelyből az derül ki, hogy a hormontartalmú... »

Ötvenéves a fogamzásgátló tabletta

A fogamzásgátló az elmúlt évtizedekben a nők szabadságának jelképe lett: segítségével maguk határozhatják meg, mikor és hány gyereket szeretnének, és félelem nélkül élvezhetik a szexualitást. Az antibébi tablettát ünnepelték a... »

Öt napig hatásos az új esemény utáni tabletta

Egy új típusú esemény utáni fogamzásgátló tabletta hatékonyabban előzi meg a nem kívánt terhességet a védekezés nélküli szex után, és hosszabb időn - öt napon - belül alkalmazható, mint a korábbi szer. A jelentést a The Lancet... »

Akiknek megtiltanák a lombikprogramot

Nemrégiben épp azt feszegettük a lombikprogrammal kapcsolatban, vajon jó-e és mennyire etikus, ha nincs az eljárás korhatárhoz kötve, és nagymama korú asszonyok is képesek a segítségével gyermeket szülni. Érdekes kérdés azonban... »

A terhességek fele "véletlen"

Várhatóan jövőre sem lehet majd társadalombiztosítási támogatással fogamzásgátló szerekhez jutni. Minden második terhesség a "véletlen" műve. »

Ismét drágulnak a fogamzásgátlók

Október elsejétől átlagosan 8,7 százalékkal változik csaknem nyolcszáz, a TB által nem támogatott gyógyszer ára. »

A ciklusszámot csökkenti az új fogamzásgátló tabletta

Pénteken engedélyezték a női ciklusszámot csökkentő fogamzásgátló tabletta forgalmazását. »

Betiltották a "részleges szülést" Amerikában

Az amerikai képviselőház jóváhagyta a bírálók által "részleges szülésnek" nevezett terhesség-megszakítási módszer betiltását. »

Egyik fogamzásgátló tablettáról másikra való áttérés

A tabletták közötti váltásnak legtöbbször az az oka, hogy az eredetileg szedett tabletta kapcsán valamilyen probléma merült fel, ez legtöbbször a közti vérzés vagy a súlynövekedés. Ritkábban egyes gyógyszerek mellett... »

Recept nélkül is elérhetõ lesz a sürgõsségi fogamzásgátlás

A spanyol kormány bejelentette, hogy recept nélkül lesz kapható a sürgõsségi fogamzásgátló tabletta. A gyógyszert korhatár nélkül lehet majd megvásárolni. »

Recept nélküli sürgősségi fogamzásgátló a kamaszoknak

Már 17 éves kortól vehetõ recept nélkül a sürgősségi fogamzásgátló tabletta az Egyesült Államokban. Errõl az amerikai gyógyszer-engedélyezési hatóság (FDA) döntött. »

A fogamzásgátló tablettáról

A fogamzásgátlókkal kapcsolatos betegtájékoztatás az egyik legszigorúbbra sikeredett szabályozás. Le kell ugyanis mindent írniuk, ami akár csak potenciálisan, elméletileg előfordulhat. Ezek jórészt a gyártók védelmét... »

   1 2   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó