6 ok, amiért a szeptemberi babák különlegesek – a tudósok véleménye szerint

Elröpült a nyár, ismért egy iskolaév kezdődik. Tökéletes időpont a világrajövetelre! Ha szeptemberre várod gyermekedet, szerencsésnek érezheted mind a kicsit, mind magadat.  »

Vajon mi járhat a picik fejében?

Vajon hogyan gondolkodnak a világról a még beszélni nem tudó csecsemők? Miként igazodnak el az egyre összetettebbé váló társas világban az óvodás korú gyermekek? Az ELTE Babalabor kutatói ehhez hasonló kérdésekre keresik a... »

TELJES KIKAPCSOLÓDÁS AZ EGÉSZ CSALÁDNAK! ÉLMÉNYNAP BESZÁMOLÓ A PELSO PANZIÓBAN

Júliusban meghirdetett nyereményjátékunkban egy családi Élménynapot sorsoltunk ki a balatonmáriafürdői bababarát minősítésű Pelso Panzióval közösen. Szerettünk volna egy családnak ajándékozni egy napot, amikor minden Róluk és a... »

Üzenet a harmincas anyukákhoz

Kedves harmincas anyuka, »

“A szülés után zátonyra futott a házasságom” – Egy anya őszinte vallomása, ami futótűzként söpört végig a neten

Szülés után egy nőnek számtalan dologgal kell megbirkóznia. A nemrég világra jött gyermeke iránti aggodalom, a kialvatlanság, a testi változások sok lelki és fizikai erőt kivesznek egy nőből. Ilyenkor a férfi támogatás nagyon... »

Hatszor kérték az orvosok, hogy vetesse el a babát – a fél szívvel született kislány két műtét után is mosolyog

Ilyen egy igazi kis harcos – édesanyja elárulta: noha lánya még csak hároméves, már most hősként tekint rá. »

Húszezer színes polip vigyáz a magyar koraszülöttekre

Az első KORIP-ok öt éve jelentek meg a koraszülött osztályokon, azóta több száz önkéntes horgolja rendületlenül a csápos figurákat, amelyek ezalatt számos fejlesztésen estek át. A „magyar változat” egyre elterjedtebb külföldön... »

Így néz ki az elhanyagolt vagy bántalmazott gyerekek agya

Egy egyszerű CT-vizsgálat felvételein jól látható, milyen hatással lehet egy fejlődésben levő kisgyerek agyára, ha a szülei elhanyagolják, vagy bántalmazzák. A szenvedés mély nyomokat hagy maga után. »

Innovatív megoldás segíti a babák altatását

A kisgyermekes családok egyik fő problémájára talált megoldást a Cseppke, a K&H az innovációért díj nyertese. A kamáslis tipegőhálózsák és a személyre szóló Cseppke Tente mesekönyv alkalmazás igazi élménnyé varázsolja a babák... »

Egyedül hagyta a 10 hónapos babát a forró kocsiban, álmában sem gondolta volna, hogy ez lesz a vége!

A kicsi gyermekek nagyon érzékeny teremtések, akiknek folyamatos védelemre van szükségük. »

Anyja fogamzásgátló spiráljával fényképezték le az újszülött kisbabát

Több mint 3 kiló a bizonyíték arra, hogy nem működött rendesen a spirál. »

Miután hallgatott az orvosokra, meghalt a babája. Most szeretne figyelmeztetni mindenkit a szoptatással kapcsolatban

A terhesség is meglehetősen hullámzó és esetenként különösen nehéz lehet egy anya számára, ám születés után is következhetnek be problémák. A szoptatás és általában a baba táplálása a kezdeti időszakban a legkritikusabb dolog,... »

Jelentősen emelkedik a csecsemőgondozási díj összege

A korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón,... »

Erről a nyereményjátékról nem érdemes lemaradni!

Mondja el véleményét, és vegyen részt szakértő partnerünk nyári nyereményjátékában, amelynek fődíja egy vitorlás sétahajózás kincskereső kalózprogrammal a Balatonon. »

Mennyi pénz szükséges a gyermekneveléshez? És hogyan teremtsük elő?

Minden szülő számára fontos, hogy biztonságban tudja gyermekét, arra azonban kevesen gondolnak, hogy gyermekük későbbi anyagi biztonsága legalább olyan fontos, mint kiskorában a testi épsége. Pedig minél előbb érdemes... »

„Itt van ez a nő, 30 éves, és nincs is gyermeke!” – fülsiketítő szöveg arról, hogy milyen vakok vagyunk más emberek érzéseivel szemben

Néha olyanokat mondunk más embereknek, ami semmit sem jelent számunkra. Ezzel csak az a célunk, hogy kitöltsük a szünetet a beszélgetésben. Csak hogy mondjunk valamit. És sokszor bele sem gondolunk, hogy ez a másiknak jelenthet... »

Legyél Te is Digitális Szuperhős!

A Da Vinci Media folytatja a Telekommal közös digitális edukációs programját. Legújabb akciójukban digitális szuperhősöket keresnek, akik videópályázatban mutathatják be szuperképességeiket. A vírushelyzetben kialakult fizikai... »

Megtudta, hogy terhes, két óra múlva már kezében is tarthatta a kislányát

Szülés előtt pár órával szembesült a fiatal nő azzal: terhes. »

“Levél a feleségemnek, aki nem akar dolgozni menni, miközben én megszakadok a munkában!”

Egy férj levele szeretett feleségének, aki sajnos nem akar dolgozni menni, míg ő egyedül tartja el a családod, és egész nap dolgozik… Meglepő, és mély gondolatok hangzanak el! »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó