9 dolog, amiben a nagymamának igaza volt!

Idővel mindenki rájön, hogy mennyire jó lett volna annak idején azokra hallgatni, akik nagyobb élettapasztalattal rendelkeznek. Gondolj csak vissza arra, mennyi olyan dolgot mondott nagymamád, amit akkor nem fogadtál meg, most... »

5 oka annak, amiért a mai gyerekek nem képesek tanulni, nincs türelmük és nem tudják elviselni az unalmat!

Terapeuta lévén, jó ideje dolgozom gyerekekkel, szülőkkel és pedagógusokkal. Kijelenthetem, hogy a jelen generáció nagyon sok mindenben különbözik elődjétől, és nem feltétlenül pozitív értelemben. »

5 remek remek módszer, amely fejleszti a gyerekek kreativitását!

A kreativitás valamilyen szinten minden gyerekben, felnőttben benne van, csak egyeseknél ez jobban előtérbe kerül, másoknál viszont háttérbe szorul. A kreativitást viszont lehet és érdemes is fejleszteni, amit jó ha már egész... »

5 közös rossz szokás, amit minden gyerek megcsinál, még a tiéd is!

A szülő bármennyire is türelmes, és elfogadó, néha bizony mégis sikerül a gyereknek nagyon felbosszantania. Meg kell ismernünk a gyerekek nyelvét, szokásait, tudnunk kell, hogy mikor hisztizik, és mikor van tényleg baj. Legyünk... »

Hogyan ne neveljünk nárcisztikus gyereket?

A görög mitológia szerint Narkisszosz a saját tükörképébe szeretett bele. Addig csodálta saját magát a vízben, amíg meg nem halt. Innen ered a nárcisztikus kifejezés, ami arrogáns, önző és beképzelt személyiségre utal.  »

5 lecke az életben, amit minden gyereknek ismernie kell!

A legtöbb szülő, vagy pedagógus nem mindig felel egyértelműen a gyerekek által feltett kérdésekre, főleg ha azok kényelmetlenek, vagy olykor arcpirítóak. Ilyenkor a felnőttek nem a valóságot mondják el, hanem igyekeznek más... »

Mars innen, bolti hiszti!

Mit tegyünk, hogy a gyermekünkkel közös vásárlás ne váljon rémálommá? Hogyan induljunk útnak, hogy ne legyünk kénytelenek minden alkalommal a bevásárlólistán szereplő tételeket a csemeténk igényei szerint módosítani? Adunk pár... »

7 tipikus szülői hiba, ami tönkreteszi a gyerek életét

Biztosan te is láttál már parancsolgató, magából kikelve üvöltő, toporzékoló gyereket, mindezt azért, hogy az ő akarata teljesüljön. Ha te is egy ilyen gyerekkel küzdesz, vagy éppenséggel nem szeretnéd, hogy ilyen legyen a... »

10 ok, amiért a fiús anyák sokkal boldogabbak!

Felmérések szerint az derült ki, hogy az az anya, akiknek fia születik, vagy csak fiai vannak, sokkal kiegyensúlyozottabb, és elégedettebb az életben mint a lányos anyák. Nézzük, mi lehet ennek az oka! »

A gyereked egész életedben szeretni fog és melletted lesz, ha elkerülöd a következő 7 nevelési hibát!

Egyszer egy pszichológus azt mondta: “Fogjátok kézen gyerekeiteket, amilyen gyakran csak alkalom kínálkozik rá, hiszen az idő gyorsan elrepül, és észre sem veszitek, hogy többé már nem fogjátok egymást kezét.” »

5 szabály, amit én és a férjem bevezettünk, ha valamiben nem értünk egyet a gyereknevelés terén

A szülők minden vágya, hogy a lehető legjobb legyen a gyereknek, és remek felnőtt váljon belőle – ám mindannyian mások vagyunk, így természetes, hogy másként is gondolkozunk a gyereknevelésről. Az, hogy a barátokkal nem értünk... »

6 JELE ANNAK, HOGY NARCISZTIKUS SZÜLŐ NEVELT

Adott egy sikeres, mindenkit lenyűgöző családfő, aki ráadásul maga a tökéletes apa. Vagy egy, a családdal, a munkával és a házimunkával könnyedén zsonglőrködő anya. Legalábbis látszólag. »

Mitől lesz egyre több sajátos nevelési igényű gyerek?

Újból emelkedett az elmúlt évekhez képest a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek száma az oktatásban, ami mögött több ok is állhat. A jobb diagnosztizáltság csak az egyik tényezője a növekedésnek, de szerepet játszik az is,... »

5 dolog, amit szülőként megtehetsz a gyerek sportsérülései ellen!

Ha az embernek izgő-mozgó, aktív, sportos gyereke van, akkor sajnos elkerülhetetlenek a sérülések, a törések, a kényszerpihenők. Teljesen felkészülni minden eshetőségre lehetetlen, de van pár dolog, amiket egy szülő is... »

Az idegességed átragad a gyerekre is karácsonykor? Trükkök, amik segítenek ellazulni

Mint minden évben, most is attól rettegsz, hogy az ünnepek előtti készülődésbe szinte belebetegszel, és leginkább azt kérnéd a Jézuskától, hogy legyen már vége az egész hercehurcának? Mi lenne, ha ezúttal másként mennének a... »

Bölcsibe, oviba menni könnyek nélkül

Az alsó ajka reszket, a szemét könnyek lepik el, és nem ereszti a nadrágodat a kétségbeesett kismanó, aki úgy néz rád, mintha azt hinné, sohasem jössz vissza érte… »

Ajándéközön karácsonykor: tényleg ez kell a piciknek? A gyerekpszichológus válaszol

Az ünnepek közeledtével egyre sűrűsödik a kínálat az üzletekben, játékok hirdetéseivel vannak tele a mesék, ez pedig nem csak a szülőket, de a gyerekeket is kissé megbolondítja. Újabb és újabb olyan játékokat látunk meg, amiket... »

A nagymama és az unoka közötti szeretet örök és határtalan!

A nagymama egy olyan anya, aki két esélyt kapott! »

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Létezik tökéletes gyereknevelési elv? Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára. Ilyenkor jól... »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 27 37 47   

X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó