Évente 143 milliárd eurót dobunk a kukába!

EU-s szinten mintegy 88 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente, amelynek az értéke 143 milliárd euró.  Ha az elpazarolt élelmiszer egy ország lenne, az USA és Kína után ez lenne a harmadik legnagyobb szén-dioxid kibocsátó. »

Hazai kozmetikumok babaápoláshoz

A babaápolás során sokszor választás elé kerülünk: milyen szereket vásároljunk, kenjünk a babánk bőrére.  »

Játszótéren bulizók, ne hagyjatok magatok után szemetet!

Nem egyszer, nem kétszer, hanem sajnos rengeteg alkalommal fogadott minket a játszótéren sok szemét. Ennek egy része egyszerűen összeszedhető és nem is veszélyes a gyerekekre nézve, hanem egyszerűen csak zavaró, de van 2 dolog,... »

Újrahasznosítás? Igen! 8 tipp, mire használhatjuk a műanyag palackokat

A szelektív hulladékgyűjtés remélhetőleg lassan életünk természetes részévé válik, gondolkodás nélküli rutinná válik az újrhasznosítható hulladékok megfelelő helyre való elhelyezése. A következő opcionális lépés, hogy a... »

A bevásárlószatyor sem mindegy, milyen: 10 tipp a választáshoz

A nejlonzacskók környezeti terhelése nagyon nagy, egyes országokban már betiltását tervezik az áruházakban. Gyakran halljuk, legyen nálunk zacskó, szatyor és ez talán nem is olyan nehezen megvalósítható, de pár tanácsot érdemes... »

Tíz egyszerű lépés egy zöldebb életért

Fenntarthatóság, környezettudatosság… Persze. Nagy sóhajtás és egy „jó lenne”-kezdetű mondat, ami kiszakadhat belőlünk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá. Most induló rovatunkban tíz egyszerű tippel próbálunk segíteni, hogy... »
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó