Anyu Tűsarkúban! - Babanapló Zalánki Fruzsival

Nyolc hét már elrepült a szülés óta, így haza kellett jönnünk Magyarországra a két hónapos oltás miatt. Először a védőnőnk betegsége miatt, aztán a kinti tartózkodás okán nem jutottunk el viszonylag hosszabb ideig státuszra. 

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Az életünk nemrég fenekestül felfordult: Gergő munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk, és néhány hete megszületett a kisfiunk, Zénó. 

Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapján

Otthoni teendők 

Így történhetett meg, hogy amikor a gyerekorvos és a védőnő látták Zénót pár hét kihagyás után eléggé meglepődtek. Én is láttam, hogy sokat nőtt, de ők megjegyezték, hogy 4-5 hónaposnak néz ki. Ez a környezetünkben élő gyerekeket szemügyre véve számomra is szembetűnő. Biztos az is közrejátszik, hogy mindketten magasak vagyunk Gergővel, de azt az utasítást kaptam, hogy egy kicsit figyeljek oda jobban az étkezésére. Most már javarészt tápszeres baba, így sokkal inkább figyelni kell az adagolásra, mint az anyatej esetében. Ezen kívül megkapta a soron következő kötelező oltásokat egy ajánlottal kiegészítve.

A rota vírus ellenit adattuk be neki pluszban a sok repülés miatt. Az oltási tervünkben, amit a védőnő és a gyerekorvos véleményét kikérve raktunk össze, még szerepel több nem kötelezően beadandó is. Az itthoni időt kihasználva felkerestem egy dévényes szakembert is, aki ránézett Zenóra. Ezáltal kiderült, hogy az egyik kezén az izom feszesebb, mint a másikon. Ez ugyan nem hatalmas probléma és többen azt mondták, hogy lehet ez magától is rendeződne ahogy haladunk előre az időben. Én mégis nyugodtabb vagyok, ha elébe megyünk a dolgoknak és részesül a manuálterápiában. A Dévény módszer lényege (amennyit én leszűrtem belőle), hogy a szakemberek a szimmetriát keresik. Az aszimmetriának mindig van valami oka és ezt szűntetik meg a kezeléssel.

A mi esetünkben Zénó születése óta jobban preferálja az egyik oldalát. Ez, mint kiderült valószínűleg annak köszönhető, hogy magzati korában a téraránytalanság miatt nem volt elég helye, így nagyrészt ferde fejtartással helyezkedett el bent. Ezáltal mindig egy irányba fordítja a fejét idekint is, ami a későbbiekben a mozgásfejlődés során problémákat okozhat(fej emelés, kúszás, mászás, alkar-tenyértámasz esetén például…). Ebben az esetben is van rá esély, hogy magától rendeződik, de  okozhat akár idősebb korban tanulási nehézségeket is.

Ezek miatt nagyon örülök, hogy rátaláltunk erre a módszerre. Még csupán két kezelésen vagyunk túl, de a tapasztalataimról mindenképpen beszámolok a kezelés végeztével. 

Zalánki Fruzsi , 2022. május 05.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?