Anyu Tűsarkúban! - Babanapló Zalánki Fruzsival

Zénó születése óta a legjobb hetünket töltöttük el itt Olaszországban. Ezekben a kora májusi napokban úgy élünk, mintha egy nyaraláson lennénk. Mindennap napoztunk a tengerparton a gyerekekkel egy beach clubban, ami mondanom sem kell elképesztő élmény. Az olaszoknak ez teljesen természetes, de magyarként lenyűgöző, hogy három perc sétányira a lakásunktól több gyönyörű partszakasz és ez a bizonyos strand is megtalálható.

Sziasztok, Zalánki Fruzsina vagyok. Korábban divatmodellként jártam a világot, majd a Miss Balaton szépségversenyen próbáltam ki magam 2018-ban, ezzel nagyjából egy időben megismerkedtem Zalánki Gergő vízilabdázóval, aki azóta már a férjem. Az életünk nemrég fenekestül felfordult: Gergő munkája miatt pár hónapja Olaszországba költöztünk, és néhány hete megszületett a kisfiunk, Zénó. 
Őszintén mondom, hogy imádom az életem, azonban ennek ellenére is akadnak nehézségek bőven. Ezekről és a boldog pillanatokról egyaránt szívesen írok Nektek itt, a Babanet honlapjánv

Az olasz mindennapok
 

Általában mi feleségek lemegyünk már reggel a gyerekkel. Ott beszélgetünk, fürdünk a tengerben, várjuk a fiúkat, akik edzés végeztével odajönnek hozzánk. Az első strandolós napon Zénó nagyon nyűgös volt. Valószínűleg az én hibámból, hiszen a tapasztalatlanságomból adódóan  túl vagy alul öltöztettem. Aznap emiatt előbb haza is mentünk, de a továbbiakban megtaláltam a módját, hogyan érezze jól magát ő is a parton. A babakocsit a napágyam mögé tolom és megkérem az egyik ott dolgozót, hogy nyissunk ki egy ernyőt fölé, így őt egyáltalán nem éri nap. Délben a legnagyobb forróságban pedig behúzódunk a hely étterem részébe, ami teljesen fedett és hűs. Ez azért is rendkívül fontos mert a csecsemők érzékeny bőrét a legjobb tudomásom szerint olyan kis korban, mint amiben Zénó jelenleg van, nem szabad semmivel sem kenni.

Ha valamilyen okból kifolyólag mindenképpen szükséges azt olvastam, hogy kémiai napvédővel lehet őket óvni a naptól. Viszek neki csörgőket, amiket újabban már meg tud fogni és rázza őket. Ugyan még elég bizonytalanul, de napról-napra egyre ügyesebb ebben is. (Elképesztő milyen ütemben fejlődnek.) Mindig sapkát adok rá, még akkor is, ha árnyékban van végig. Folyamatosan kínálom babavízzel, bár ezt mostanában egyre kevésbé szokta elfogadni. A többi dolog, amit pakolok neki az ugyanaz, mint amit bárhova máshova vinni kell nekik. Az edzés végeztével Gergő megérkezik a csapattársaival és közösen megebédelünk. Ezután ő hazamegy aludni az esti edzés előtt, mi Zénóval pedig lent maradunk a többiekkel. Ez azért fontos mert vízilabdában szezon vége van, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb meccseket játszák, muszáj pihennie.

Most extrém módon próbálok figyelni arra, hogy ő kialudja magát. Ehhez kapcsolódik a hét egyik legizgalmasabb momentuma, most először vittem ki Zénót egy meccsre. Nagy öröm, hogy úgy alakult: pont egy Bajnokok Ligája mérkőzésre tudtunk ellátogatni Reccoban, húsz éve nem rendeztek itt ilyen fontos találkozót. Gergő volt a meccs legeredményesebb játékosa, úgyhogy ez még külön megkoronázta ezt az alkalmat.

   Összességében tényleg azt érzem minden a legnagyobb rendben halad. Iszonyatosan szerencsések vagyunk, hogy Zénó van nekünk és hogy ilyen szép környezetben nevelhetjük őt. De ahogy az nálunk lenni szokott nem maradunk sokáig egyhelyben, hiszen hónap végén egy költözéssel bonyolítjuk az életünket, hiszen visszamegyünk nyárra Magyarországra…

Zalánki Fruzsi , 2022. május 17.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?