Mit igen, és mit ne? – divattippek XL-es kismamáknak

Kövér vagyok, utálok tükörbe nézni, minek költsek magamra, erre a testre úgysem találok semmit – sok várandós nőnek ismerős panaszok ezek. Mit szóljanak azok, akik nem 50, de még csak nem is 70-80 kilósan élik az életüket, és akiknél a magas alapsúlyhoz adódik majd hozzá a pocaklakó is.  Nekik szeretnénk bebizonyítani, hogy egy kismama XL-es méretben is tud vonzóan, csinosan megjelenni, kis odafigyeléssel.

A nőies külső nem a soványak sajátja, hanem az ízig-vérig nőké. Senkiből nem lesz bombanő csak azért, mert keveset mutat a mérleg mutatója, ezt fontos leszögeznünk! A bombanőség ott kezdődik, hogy a kisugárzásunk, nőiességünk, igényességünk találkozik az alkatunkra illő ruházkodással. Az óriási fekete pólók és a török bugyogók bizonyára remek búvóhelyek a magukat gyakran „óriásbálnának” tituláló kismamák számára, de csak a legszürkébb hétköznapokon engedjük meg magunknak ezt a rejtőzést! Le az önbizalom hiánnyal, le a kifogásokkal, és minél többször igyekezzünk előbújni, nővé alakulni, még kismamaként is, még túlsúllyal is!

Na de mégis mi a recept?

1., A magasabb súllyal rajtoló kismamák jellemzően kevesebbet híznak a várandósság alatt, kezdeti önbiztatásnak talán ez is elég.

2. , A pocak növekedése egyre arányosabbá formálja testünket, és végre nem kell behúzni sem. Újabb piros pont.

3., A következő lépés a színekkel való megbarátkozás. Ki kellene vernünk a fejünkből a sok évtized alatt belénk rögzült „slankít a fekete” kántálást. Attól senki sem lesz vékonyabb, hogy gyászruhát visel. Sokkal fontosabb a jó szabás és a bőrünkhöz, arcunkhoz passzoló szín, mint a „mindegy-mi-csak-fekete-legyen” menekülési stratégia.

Hozzávalók:

Vegyük elsőként az utált szoknyákat, vagy a még jobban utált egyberuhákat!

Csak egyszer próbáljunk fel egy ilyet, meg fogunk lepődni az átváltozásunktól. És ha még megengedünk magunknak egy szép sminket és egy jó fodrászt is, a hatás biztosan nem marad el. Nézzünk egy példát, mi áll jobban ennek a molett kismamának, a fekete nadrág vagy a ruha? Ugye egyértelmű a válasz. Persze nadrágban is csinos, de ettől még nem lesz kevésbé egyértelmű a döntésünk.

     

A titok a megfelelő szabáson túl a hosszban rejtőzik. Túl rövidet ne vegyünk fel, mert feszélyezni fog és olyat se, ami vádli középig ér. Ez utóbbi, azon túl, hogy rettenetesen divatjamúlt, teljesen összenyomja az alakot és kis gnóm törpékké változtat minket.

Rövidnadrág, kertészruha? Terhesen? Isten ments! Pedig miért is ne?

A farmer kertészruhák sajátja, hogy mivel a felső testünk fölé hajtjuk a pántjait, eltünteti az esetleges hurkákat a háton, vagy legalábbis optikailag kisimítja azokat. Ezáltal önbizalmat ad, és még strapálhatjuk is, mert kicsit sem kényes anyag. Hótziher, hogy nem megy ki a divatból, már sok éve bizonyít. Trendi, moletteknek is jól áll. A képek nem hazudnak.

    

Olyan persze előfordul, hogy valaki nem tud megbarátkozni a lábaival, vagy nagyon vizesedik terhesen, ilyenkor használjuk ki a hosszú szoknya előnyeit, de semmiképpen se feketét válasszunk! Vannak remek anyagú, hosszító mintájú fazonok, melyek az alacsonyaknak is erősen ajánlottak.

És még egy fontos trükk, a vízesés kardigán azon túl, hogy nagyon divatos, a nem szeretem részeket eltakarja, remekül öltöztet és optikailag nyújt. Praktikus, hasznos és hosszú távú befektetés.

Végezetül semmiképpen se hagyjuk ki a tunikát. A molettek sokszor duplán moletté változtatják magukat azzal, hogy túl rövid felsőket húznak magukra, amelyekben aztán beindíthatják a fejükben a jól ismert önutálatot (Jézus, hogy nézek ki?!?). Pedig sok esetben nem a felsővel van a baj, csak a hosszával. A kismama tunika lényege, hogy szépen kiemeli a dekoltázst, hosszítja az alakot és tompítja a csípő méretet. Egy élénk színű tunikához bátran válasszunk akár fekete leggingset is, ez esetben megengedett. A hatás nem marad el, pedig milyen apróságon múlt!

  

A molettség tehát nem hátrány, csak a megfelelő ruhadarabokat kell kombinálni, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a külsőnkből, és ezzel máris rengeteget tettünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ha még a ruha is kényelmes, akkor az átváltozásunk tényleg egy főnyeremény lesz.

Azt se felejtsük el, hogy szülés után sem biztos, hogy 50-60 kilót ledobunk, ezért fontoljuk meg a kismamaruhák későbbi használatát is. Mennyivel szebb a hason egy szépen simuló derékpánt (bandázs), mint a hasunk közepébe csúnyán bevágó nadrág vagy szoknya derékrész. Apró kis fortélyok betartásával olyanná varázsolhatjuk ruhatárunkat, ami kiemeli nőiességünket és visszaadja régen megkopott önbizalmunkat.

 

http://www.csinimami.hu/moletteknek

kismamaruhák, szoptatós ruhák webáruháza

Polgár Krisztina , 2016. július 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó