Praktikus holmik, amik a várandósság során és később is használhatók

A várandósság során különösen fontos szempont lesz a praktikum, az ár-érték arány, sokféle új dologra lesz szükségünk, ebben a válogatásban a fő szempont az, hogy a babázás során is használni tudjuk a beszerzett holmikat.

A babakelengyét persze nehéz megúszni (itt találjátok ehhez kapcsolódó összeállításunkat), meg a terhesholmikat is, de azért lehet trükközni ezzel-azzal.

Kabát, ami a várandóssághoz és hordozáshoz is használható

Kettő az egyben: a domborodó has bizony idővel olyan kabátot igényel, ami állítható, ha terveink közt szerepel a hordozás is, ez a kabát mindkét időszakban jó lehet. Itt elérhető.

 

Kismama bandázs

Megint a has növekedése: ha még egyébként jók a nadrágok, csak már becipzárazni nem sikerül, a bandázs segítségével még használható, ugyanez igaz arra az időszakra is, amikor szülés után még nem jöl fel a nadrág. A kis fekete talán is jól jön. Pl. itt elérhető.

 

Műanyag tok az iratokhoz

Ahogy gyűlnek az orvosi papírok, egyre több ilyet kell hurcibálni a vizsgálatokra, a vízhatlan tok megmentheti ezeket a papírokat egy balesettől is, ráadásul nem kell mindig összeszedni őket, ha egy helyen vannak. Nagyobb papírboltokban többnyire elérhető. Ha saját papírjainkat már nem kell vinni, jól jön majd a gyermek papírjaihoz, kiskönyvéhez is. Kép innen.

 

Túlélőcsomag

Ízlés szerint kerülhet bele sok apróság: zsepkendő, törlőkendő, fertőtlenítő, pirulák, vitamin, napvédőkrém, kis finomság hirtelen fellépő éhezés csillapítására, notesz, töltő stb. Ha vízhatlan, az biztos nem baj. sokféle cuki, menő, bájos neszeszer is megfelel. Később ugyanez lehet a babás túlélőcsomag tokja: néhány pelenka, törlőkendő, kencék, zsebkendő, adagolók beleférnek. Sietős időszakokban tényleg életmentő lehet, hogy nem kell folyton összeállítani. Ez a Meskán kapható.

 

Kulacs

Terhesen is, szoptatós időszakban is kulcsonfontosságú a megfelelő folyadék fogyasztása, egy jól megválasztott, könnyű, stapabíró kulacs már csak azért is jóbarátunk, mert ha tudjuk, hogy folyton abból iszunk, nagyobb eséllyel meg is töltjük és így kikerülhető az műanyag palackos italok vásárlása is. Ez pl. egy gyönyörű darab.

 

Ti milyen bevált, tartósan használható holmit ajánlanátok?

Kovács Andrea , 2015. április 23.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó