8 alap ruhadarab kismamáknak tavaszra

A várandósság kilenc hónapja alatt minden hölgy megszépül, különleges kisugárzással bír. A jól megválasztott ruhadarabok kényelmessé teszik ezt a változó időszakot és kiemelik gömbölyödő pocakjukat, melynek látványa mindenkit elbűvöl. Azon túl, hogy fontos az évszaknak megfelelő öltözködés, nem mindegy, hogy milyen anyagú és fazonú kismamaruhákat választunk magunknak. És hogy mi az, ami semmiképp sem maradhat ki a tavaszi ruhatáradból? Olvasd el 8-as csekklistánkat! Nem csak a kényelmi, hanem a nőies és trendi szempontokat is figyelembe vettük.

1. Szoptatós és várandós melltartó

Kezdjük az alapoktól! Az egyik legfontosabb ruhanemű a kényelmes, lehetőleg praktikus és megfelelő tartást biztosító melltartó. Amíg korábban a merevítős melltartókat részesítették előnyben, a tapasztalat és a kutatások egészen más eredményre jutottak. Bizonyított, hogy a növekvő mellméret és táguló bordakosár miatt a merevítő nélküli melltartó sokkal egészségesebb viselet. Egy feszes, kényelmetlen melltartó komoly károkat tud okozni az érzékeny mellszövetekben. 

2. Bandázs

A várandósság első trimeszterében még nincs szükség kismamaruhára, ekkor élhetünk praktikus megoldásokkal. Egy jó minőségű bandázs tökéletes megoldás arra, hogy korábban viselt farmerünket még egy-két hónapig hordani tudjuk.

 

3. Szoknya mint igazi tavaszi ruhadarab

Tavasszal különösen nőies és kényelmes a farmer kismamaszoknya viselése. Válasszunk olyan anyagú ruhadarabokat, amelyek nem irritálják a bőrünket és a kilencedik hónap végéig engedik a pocak növekedését.

4. Nadrág, leggings

A harmadik hónaptól már mindenképpen javasolt 1-2 kismamanadrág, vagy leggings beszerzése. A farmer örök darab, és trendibb, mint valaha. Strapabíró anyagának és rugalmas pocaktartójának köszönhetően nélkülözhetetlen kelléke tavaszi kismama ruhatárunknak.

5. Kismamafelső

Kismamafelsők kiválasztásakor két szempontot tartsunk szem előtt. 1) Figyeljünk arra, hogy rugalmas legyen az anyag, hogy a terhesség végéig tökéletesen passzoljon növekvő pocakunkra. 2) Érezzük jól magunkat a bőrünkben, öltözzünk változatosan, de mindezt racionális keretek között, vásároljunk 2 in 1 fazonokat, amelyeket szülés után is tudunk viselni, felsőkből lehetőség szerint több olyat, amiben majd szoptatni is tudunk. Egy kényelmes kismamapóló alapdarabja ruhatárunknak. Szoknyához, nadrághoz egy könnyű kardigánnal az előttünk álló hónapok klasszikus ruhadarabja lesz.

6. Kardigánok

A tavaszi időszak nélkülözhetetlen ruhadarabjai a kardigánok. Lehetővé teszik a réteges öltözködést, a hűvös estéken kiválóan melegítik a pocakot. A vízesés fazonok később a szoptatásnál is jó szolgálatot tesznek majd, hiszen teljesen betakarhatjuk vele a babát.

 

7. Hálóruházat

A pihenés a legnagyobb kincsünk. Válasszunk kényelmes és praktikus hálóruhákat, amik helyet adnak a nagy pocaknak és később lehetővé teszik az éjszakai szoptatást, valamint lehetőség szerint minőségi pamut anyagból készült darabokat, hogy ne irritálja alváskor a bőrünket. 

8. Alkalmi ruha

Kismamaként sem kell otthon ülnöd, tavasszal rengeteg programlehetőség kínálkozik, és elindul az esküvő és buli szezon. Ezért érdemes egy két alkalmi kismamaruhát is beszerezni. Egy elegánsan öltözött kismama hamar a figyelem középpontjába kerül. Válasszunk alakunkra passzoló egyberuhát, ami elegáns, mutatós és sehol sem szorít.

 

Szerző: 

Polgár Krisztina

http://www.csinimami.hu/

kismamaruhák, szoptatós ruhák webáruháza

Polgár Krisztina , 2016. május 11.
 
 
 
Címkék:  

anyu a főnök

divat

X
EZT MÁR OLVASTAD?