Ha gyerekkel mész fesztiválra

Gyerekekkel is bátran látogathatók a zenei fesztiválok! Azonban megfelelő szervezést igényel, hogy mindenki számára valóban élmény legyen. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a fontos szempontokat, melyekre mindenképpen figyelni kell, ha együtt fesztiválozik a család.

Nem mindenki viseli jól a forgatagot és a zajt

Ma már a legtöbb fesztivál minden korosztály számára nyújt élvezhető programot. Sőt, sok esetben a gyermekeknek ingyenes a belépés. Arra is van példa a hazai rendezvények esetében, hogy a 12 éven aluli gyermekek számára a belépő csupán egy, a fesztiválról szóló rajz.

Persze minden gyerek más és más, nem mindegyikük viseli jól a forgatagot és a zajt, figyelembe kell venni, hogy a gyerkőc menyire “bírja” a zsizsgő környezetet, a tömeget. A legkisebbekkel nem javasolt fesztiválra menni, hiszen ez a program körülbelül 3 éves kortól nyújt igazán nagy élményt a gyerekeknek.

Milyen rendezvény mellett érdemes dönteni?

Mindenképpen olyan rendezvény mellett érdemes dönteni, mely gyerekeknek szánt programokat is nyújt. Így együtt kapcsolódhat ki az egész család. Sőt, ma már olyan fesztiválok is vannak, melyek családi kempinggel és pelenkázókkal vannak ellátva, valamint játszóteret is biztosítanak. Ennek köszönhetően akár több napra is bővíthető a fesztiválélmény.

Természetesen a gyerekek napirendjét ekkor is figyelembe kell venni! Továbbá a kicsik biztonsága érdekében érdemes a hátsó sorokban megállni a koncerteken. Mi kerüljön ilyenkor a táskába? Mindenre fel kell készülni, szóval feltétlenül kerüljön a táskába többek között játék, naptej, víz, nasi és természetesen megfelelő ruházat hűvösebb és melegebb időjárás esetére egyaránt.

Karkötő névvel és telefonszámmal

A tömegben könnyen szem elől lehet téveszteni a gyerkőcöket. Ez természetesen nemcsak fesztiválon fordulhat elő, hanem bármilyen egyéb rendezvényen. Érdemes a fesztivál területére belépve megbeszélni egy találkozási pontot arra az esetre, ha a későbbiekben elkeveredne a gyermek a forgatagban. 

Továbbá célszerű megmutatni a kis fesztiválozónak, hogy kik a szervezők, illetve a biztonságiak. Fel kell hívni a figyelmét arra, hogyha elkeveredne, tőlük bátran kérhet segítséget. Feltétlenül érdemes olyan karkötőt is adni rá, amin szerepel a neve és a szülők telefonszáma. Ma már egyszerűen rendelhető erre a célra egyszer használatos karszalag is. Sőt, sok esetben a szervezők adnak ilyen karkötőt a belépéskor.

Érdemes beszerezni füldugót vagy zajcsökkentő fejhallgatót

Érdemes már a fesztivál előtti napokban hangolódni, és a fellépő előadók zenéit hallgatni otthon. Ennek köszönhetően ismerősen hangzanak majd a dalok a gyermek számára, jobban leköti a figyelmét a rendezvény. A nagy hangerő miatt a kicsik számára érdemes beszerezni füldugót vagy zajcsökkentő fejhallgatót, melyekkel védhető a hallásuk. 

Némi logisztikával és alkalmazkodással egyszerűen elérhető, hogy a család minden tagja jól érezze magát a fesztiválozás során.

S. Dóra , 2022. július 24.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?