A babák hálásak lesznek ezért a könyvért!

Marie-Hélèn Place: 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak gyermekközpontú, kedves, őszintén természetes, és még a művészetet is a csecsemőfejlesztés részévé teszi!

Ha már tervezgeted a babszobát, érdemes kezedbe venned ezt a könyvet, mert egészen új szempontokkal fog megismertetni a könyv! Maria Montessori egy múltszázadi olasz pegagógus és gondolkodó volt, aki végtelenül szimpatikus alázattal és bababarát szemlélettel közelített a csecsemőkhöz. Az ő pedagógiája alapján jött létre a könyv, mely foglalkozásokat és a baba környezetében lévő fejlesztő tárgyakat ajánl, amellyel a legjobban segíthető a gyermeked természetes fejlődése. A babaszoba, a fekhely, a játékok – ezek közül mind-mind nem hétköznapi megoldásokat kínál. Jó alkalom arra is, hogy kimozdulj a komfortzónádból, némi kézműveskedéssel! 

Marie-Hélèn Place tanácsai között kivételesen megnyerő, hogy a könyvolvasást már szinte újszülött kortól ajánlja. Ezt nagyon érdemes emlékezetbe vésni a könyv olvasása során, mert a tárgyi környezet ismertetése alatt kevés szó esik a gyermekkel való aktív együttlétről. Természetesen fontosnak tartja ezt a Montessori-pedagógia, csak a könyv nem erre fókuszál.

A könyv további különlegessége, hogy híres művészek által tervezett csüggő babaforgók elkészítését is elmagyarázza az olvasónak. Te is művésszé válhatsz – a kultúrára nevelés, akár csak az olvasás esetében, már babakorban elkezdődik!

A könyv azért is nagyon szimpatikus, mert a profi fotós nem tökéletes, steril, műtermi képeket készített, amiken a kisbabák néha egészen porcelánbaba kinézetűek, hanem átlagos kispajtások növekedési fázisait láthatjuk a fotókon. És ha épp fogzik egyikük (úgy tűnik, állandóan fogzik J), akkor bizony folyik a nyála, mialatt teljesen önfeledten elmerül a játszásban, fejlesztő játékokra való koncentrálásban.

Marie-Hélèn Place: 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak

Marie-Hélèn Place: 60 Montessori fejlesztő gyakorlat kisbabáknak (Móra Kiadó, 2018).

Kele Fodor Ákos , 2018. április 24.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó