Egy barátságos polip a kádban – kipróbáltuk Tomy polipot és pajtásait

Vannak babák, akik kifejezetten szeretnek fürdeni, de akadnak olyanok is, akiket alig lehet rávenni; kézzel-lábbal hadakoznak ellene – a Tomy Polip pajtásokkal azonban garantált a szórakozás a kádban!

Bár még csak délután öt óra lehetett, mikor hazaértem a frissen szerzett fürdőjátékkal (ami Máténak, a két és fél éves kisfiamnak már napok óta be volt ígérve), annyira lelkes lett, hogy a kibontása után egyből el kellett mennünk fürdeni, hogy játszhasson vele.

Kinyitottuk a dobozt, és a férjemmel elkezdtük kiszedegetni a polip testét és a kis polip alakú figurákat. A gyártó tényleg igyekezett minden részletre figyelni: még a csomagolás is bababarát, mert a műanyag vagy drót rögzítők helyett papírkötelekkel erősítette össze a játékot, így a kibontásba is biztonsággal bevonhattuk a gyerkőcöt.

A kisfiam arca felvillanyozódott; amennyi játékelemet csak bírt, próbált felvenni a kezébe, és elindult vele a fürdőszobába. A kádban először a „fő polip” karjaiba beleillesztette a kisebb társait, majd felfedezte a középső dézsát, és az abból való locsolkodást.

Azt, hogy a figurák összenyomásával vizet lehet felszívni, majd kispriccelni, én mutattam meg neki, de utána ő is bőszen próbálgatta, és azt hiszem, ez bizonyult a legjobb attrakciónak számára. Nagyon jó a kis polipokban, hogy könnyen kezelhetőek, mert Máté a legtöbb gumis játékkal nagyon nehezen boldogul; egy ilyen pici gyerek még nem tudja kellő erővel összenyomni a merev gumifalakat, de ezzel szó szerint gyerekjáték!

Tetszik, hogy a figurákon különböző arckifejezések vannak, hiszen ezzel is azt tanulja a pici, hogy többféle érzelem létezik. Máté a legörbült szájú polipnál meg is kérdezte, hogy „anyu, miért szomorú?”. A számok feltüntetését kicsit feleslegesnek tartom, legalábbis a kisfiam életkorához ez még nagyon korai. De el tudom képzelni, hogy a tudat alattijára, a logikai képességeire, a memóriájára már most hat, ha ismerkedik, barátkozik a számokkal is.

Vagy húsz percig teljesen lekötötték a polipok a sokrétű felhasználhatóságuk miatt (persze, ha rajta múlt volna, még órákig maradt volna a kádban), és annyira jól elvolt önállóan, hogy kivételesen azt sem igényelte, hogy én is beszálljak a játékba.

Másnap is igényelte a Tomy Polipot, ragaszkodott hozzá, de most már elővette a megszokott kacsás játékait is, és így együtt volt komplett a fürdés. A felcuppantós részétől kicsit tartottam, hogy azt nehezen tudja majd kezelni, de a víz alatt nagyon könnyedén felnyomta a kád falára.

Bár Máté már 2,5 éves, de azt gondolom, hogy a dobozon feltüntetett, ajánlott 12 hónapos kor teljesen reális, a különböző színek miatt. Az, hogy nyomogathatja, pakolássza, már egy egyéves babának is nagyon jó szórakozás és kitűnő készség fejlesztő. (X)

Panna , 2017. április 20.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó