Építs és mesélj! Játékkockát teszteltünk x

22 hónapos kislányom nagyon érdeklődő, de a játékok nem kötik le túl sokáig, egyedül pedig szinte semmivel nem játszik. Mindent csak társaságban szeret csinálni, így nehéz dolguk van a játékkészítőknek, ha egy ilyen típusú gyerek figyelmét szeretnék lekötni.

 

A közelmúltban lehetőségünk volt a Bébikocka készségfejlesztő játékot kipróbálni és letesztelni kislányommal. Már az első pillanatban elnyerte tetszését a játék, mivel a csomagolása nagyon praktikus.  Van rajta egy kis fogantyú, amit rögtön meg is fogott és vitte magával. 

Koránál fogva hamar rájött, hogy hogyan lehet vele játszani, mivel ez alapvetően egy toronyépítő játék, ami nagy kedvenc nálunk. Kicsit problémát jelentett számára, hogy a kockák egy picit csúsznak egymáson az alapanyaga miatt, így nehezebb volt a dolga gyerkőcömnek.

             

              

Gondolom általában a gyerekeknek minden új játék azonnal felkelti az érdeklődését, az én kislányom is így volt ezzel. Nem sokáig tétlenkedett, egy kis biztatásra szépen felépítette a tornyot.

A kockák egymásba helyezése is könnyedén ment a kis tesztelőmnek, de a további lehetőségeket nekem kellett megmutatni. Viszont nagyon élvezte a szép színes állatos képeket, és a kockákon lévő számok is hasznosak voltak. Minden kockán van egy szám, különböző színekkel – ami szintén klassz dolog a tanuláshoz. A számokhoz egy-egy megszámlálható tárgy illik, ami pedig a kockán lévő állathoz kapcsolódik. (Például a kannához a tehén.) Az állatokat könnyedén felismerte és meg is tudta nevezni, és ez nagyon tetszett neki. Másnap már magától nem kereste a kockákat, de amikor újból elővettem örömmel állt neki tornyot építeni.

A játékot 1+ életkortól ajánlja a gyártó, de véleményem szerint egy ennyi idős gyerkőc kicsit alacsony lenne a toronyépítéshez, mivel még a lassan kétéves kislányom is éppen, hogy felérte. Viszont a képek nézegetése, a számolgatás jó móka lehet akár egy kisebb gyerkőcnek is.

Azért azt gondolom, hogy egy kb. kétéves gyerkőcnek nagyobb mulatság ez a játék, és minden funkcióját jobban ki tudja élvezni. Hasznos játék az építgetés mellett a számok, állatok megismerésében, a motorikus képességük fejlesztéséhez. Sokoldalú funkciója miatt szerintem képességfejlesztésre is kiváló játék.

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta

Roxán , 2017. május 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó