Karácsonyi játékötlet a családnak Járjunk túl a méhecske eszén!

A méhecskével jobb vigyázni! Pláne, ha a kaptárba nyúlkálunk és megpróbáljuk elcsenni tőle a lépet! Többször figyelmeztet zümmögéssel, de ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor bizony kihúzzuk nála a gyufát és lecsap.

Röviden, tömören ez a BeeHive Surprise játék lényege, amit remek szórakozás az unalmas téli estéken.

Az első reakciók:

A csomagolás is igen feltűnő: egy óriási morcos méhecske van a dobozon. Már ekkor nagy az érdeklődés a játék iránt: miért mérges a méhecske? Hogyan tudjuk elvenni a lépet? Mi az a lép?

Morcos méhecske

Az összeszerelés is könnyen megy, persze van mellé leírás, de teljesen egyértelmű, hogy mit hova kell helyezni. Eleve jó kis „előjáték” már az összeillesztés is: fel kell ragasztani a rovar kis szemeit – Marci meg is jegyezte, hogy „így nem is olyan mérges, mint a dobozon” -, aztán be kell helyezni az elemeket, felállítani a kaptárt, méhecskét, lépeket a helyükre tenni és már kezdődhet is a móka!

A játék:

Bekapcsolás után meglepően élethű hangot hallunk; zümmögő méhecskékkel teli kaptárt idéz, akik vigyázzák a nagy munkával megépített lépet. A hangeffektusnak köszönhetően Marci és Ádám kissé megtorpant, de nem tartott ez pár másodpercnél tovább és miután én elkezdtem a játékot, ők is azonnal bekapcsolódtak. Ettől kezdve pedig kezdetét vette egy nagyon szórakoztató, hangos kacagásokkal, sikítozásokkal teli délután. Mi picit változtattunk a leírt szabályokon, nem volt például kiesés, hanem minden körben játszott mindenki. 

Maga a játék időtartama rövid, ugyanis egy menet maximum 2 perc, de mivel komplett audiovizuális élményt nyújt – látványos a játékszerkezet, élethűek a hangok -, így első alkalommal is jól elidőztünk vele. A szórakoztatás mellett van még egy fontos szerepe: kiválóan fejleszti a reflexet.

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez egy családi társasjáték! Mi, felnőttek is nagyon élveztük, a gyerekekről nem is beszélve, ahogy körbeültük a kaptárat, együtt szórakozott a család.

A gyártó 4 év felettieknek javasolja, de a mi 2,5 évesünk is nagyon élvezte. Tehát szerintem a kisebb korosztálynak is szórakoztató lehet. Ám a lépdarabkák apró mérete miatt kisebb gyermekek kizárólag szülői felügyelet mellett játsszák!

Ahogyan fiam tömören megfogalmazta: „Ez egy vicces játék!”

 

Marci, Ádám és anyukájuk

2016. november 17.
 
 
 
Címkék:  

játék

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?