Tesztelte és ezt gondolja - a 21 hónapos Lea szerint x

21 hónapos kislányom hamar a kezébe vette a színes kütyüt, amin eleve úgy van kialakítva a csomagolás, hogy ki sem kell bontani, már ki tudja próbálni. Ez azért szimpatikus, mert a felnőttek is ki tudják próbálni, mielőtt megvennék. A színes gombok hamar felkeltették a figyelmét. Némi noszogatásra meg is nyomkodta őket. Persze, hogy tetszettek neki a villogó fények, a hangok, a zene. Vitte magával, nyomkodta, táncolt rá, és kikerekítette egyébként sem apró szemeit, ha valami újat csinált. Leült vele a szőnyegre és önállóan játszott vele.

A gombok nyomkodására hamar rájött. Interaktív játékra késztet, ha megkérjük a picit, nyomja be nekünk a kutyát vagy a cicát, csináljon nekünk zenét. A legtöbb gyermek épp ezekkel az állatokkal ismerkedik meg először. Az alul lévő görgős részt csak mutatás után érette meg és sokáig nem is kötötte le. A gombok annál inkább. Cipelte mindenfelé a babatabletet, amíg az zenélt. Ha elhallgatott megállt, benyomott rajta valamit és ment tovább. Lea épp abban a korban van, amikor élvezi, ha az ő hatására történik valami.

Amit szeretek benne, hogy beszél és énekel is (nem csak zenél), ráadásul magyarul. Nem túl hangos, van rajta 2 hangerő szint, de akár ki is tudjuk kapcsolni. Kidolgozásában sincs gond, felismerhetőek az állatok, szépek a színek. Annyi talán, hogy, ha tabletnek nevezik, lehetnének a gombok laposabbak, a „képernyőbe” simulóak. Lea tableten szokott mesét nézni, el tudja indítani, meg is tudja állítani az érintőképernyőn a videót. Ennek ismeretében a nagy és színes gombokkal ellátott játék ugyan tényleg jól leköti, de tuti nem sikerül elhitetnünk vele, hogy ez az ő tabletje.

A korcsoport, szerintem, egész jól be van lőve. Biztos, hogy máshogy köt le egy 6 hónapost, meg egy 18 hónapost, de mindketten élvezik, hogy ők szólaltatják meg. A még nagyobbak pedig megtanulhatják vele például a hét neveit.

Szívesen ajánlom, mert magyar nyelvű, mert kellemes a hangja, mert a gyermek önállóan is tud vele játszani, de mi is bekapcsolódhatunk a szórakozásba. Nagyon könnyű, nem nehéz utaztatni sem, és úgy tűnik, a csapkodást, leejtést is jól bírja.

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta

Széles Júlia , 2017. május 25.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó