Ringasd el magad! Mondjuk egy valóban dizájnos bölcsőben!

A ringatás az altatással és a zajos sírás elnyomásával egy időben kialakult ősi mesterség. Még felnőtt fejjel is megnyugtató néha a monoton, apró mozgás. Nemhogy csecsemőként! Meglehetősen védtelen, kiszolgáltatott állapotban, véges kommunikációs eszköztárral. A bölcső fogalma valószínűleg egyidős az emberiséggel. Persze a kezdeti mammut-bőr és hágcsó eszközökhöz képest mára jóval előrébb tart a technológia. Na és persze a formatervezés is! Ki tudunk lépni a komfortzónából, hogy az akár évekig velünk maradó, nagy helyet foglaló bútordarab, a kiságy és a bölcső ne csak szükséges, de hőn szeretett berendezési tárgy is legyen?

Ki mondta, hogy egy bölcsőnek vagy egy kiságynak szögletesnek és rácsosnak kell lennie? Persze a praktikus előnyök adottak, fő a funkcionalitás! De a forma ettől még változhat. Nyilván egy újszülött hangulatára különösebben nem nyomja rá a bélyegét, ha tömegtermékben fekszik. A szülők vizuális és tárgykultúra iránti fogékonyságára viszont már hatással lehet ez a hosszú ideig meghatározó, központi tárgy. Ha nem akarunk vagyonokat költeni egy egyedi verzióra, akár egy profi asztalos segítségével is nagyot alkothatunk! Nyilván a fő szempont, hogy a baba kényelmesen, biztonságban legyen és mi se szakadjunk bele abba, ha ki kell venni a fekhelyéről. A következő szempont azonban már lehet a dizájn!

Lássunk néhány vadabb verziót, hátha ihletet nyerünk, mi kerüljön a gyerekszobába! 12 megoldás, ami biztos, hogy nem tucat!

A rusztikusabb vonalakat kedvelőknek

Ringatás - bölcső

Kacsa, vagyis csibe lábon forgó palota

Ringatás - bölcső

 

Ki mondta, hogy egy kiságy nem lehet kerek?

Ringató - bölcső

Napozz holddal....

Ringatás - bölcső

Aszimmetria. Finom!

ringatás - bölcső

Klsszikus vonalak leendő hajóskapitányoknak...

Ringató - bölcsők

...és mítikus hősöknek

Ringató - bölcsők

Minimál. Egyszerűen gyönyörű!

http://www.essentialbaby.com.au/content/dam/images/2/u/q/4/n/image.gallery.articleLeadwide.620x349.2uq56.png/1444881810480.jpg

ringatás - bölcsők

Az abszolút kedvenc!

http://assets.inhabitat.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2012/07/Noah-Cradle-VanJoost-6.jpg

ringatás - bölcsők

És az abszolút túlzás. De nem bírtuk ki...

http://oddstuffmagazine.com/wp-content/uploads/2014/11/Baby-Cribs-8-650x395.jpg

ringatás - bölcsők

És végül, ha mi magunk is egy kis ringásra vágynánk...

ringatás - bölcsők

Nektek melyik tetszik? Vagy van saját kedvenc? 

A JóSzaki szakemberkereső cég úgy gondolja, hogy igen, és mostani vendégcikkükben szuper inspirációs ötleteket hoztak nekünk.

 

2017. július 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó