Mikor elérkezett a pillanat, és az a bizonyos teszt pozitív lett!

Mindig is terveim között szerepelt egy csodálatos kisbaba, de nem tudtam pontosan mikor van itt az ideje. Talán, majd ha lesz egy saját otthonom, férjem és egy karrierem.  Gyakran eszembe jutott milyen érzés lehet anyának lenni és elképzeltem milyen lesz, ha egyszer azzá válok. Olyan távolinak tűnt és megfoghatatlannak.


Egy váratlan napon a képzeletem hirtelen valósággá vált mikor az a bizonyos teszt pozitív lett. 

Bevallom hirtelen megijedtem. Rengeteg kérdés volt bennem, át kellett gondolnom hogyan tovább, hiszen fel kell nevelnem egy kisbabát. Féltem a változástól. Alig kezdtem el építeni az életemet, bár egy fantasztikus fickóval éltem, de nem volt a férjem, albérletben laktunk, éjszakákon át szórakoztunk. Féltem, hogy hogyan tovább, hiszen az életünk nem volt család barát. Utazni szerettem volna, zenélni és még annyi mindent kipróbálni.

Azt hiszem elvesztem az ismeretlenben. Én bevallom és kijelentem igen is megijedtem, és most már tudom ez egyáltalán nem szégyen! Egy kisbaba hatalmas felelősség, és ha az embert váratlanul lepi meg igen is képes elveszni a gondolataiban. 

Ahogy teltek a hetek, a hónapok a félelmek kezdek elhalványodni és a jövő, ami ránk várt már nem is tűnt olyan idegennek. Vizsgálatról vizsgálatra láttam, hogy fejlődik bennem egy kis élet. Csodálatos érzés volt, mikor először hallottam a kislányom szívdobbanását. Olyan volt, mint egy varázslat, fantasztikus és megfoghatatlan. Elkezdett foglalkoztatni, vajon hogy fog kinézni, vajon kire fog hasonlítani, és hogy az a kis csöppség, aki bennem lakik vajon kisfiú vagy kislány lesz.

Rengeteg csodálatos pillanata volt annak a 9 hónapnak, és persze rengeteg nehézsége is.

Ebben az időben sok minden megváltozott, a kapcsolatunk a párommal egy új szintre emelkedett. Megteremtettük a saját otthonunkat és jövőbeli terveinket egy kicsit átalakítottuk. 

Mára már megszületett a kisbabánk, és mosolyogva emlékszem vissza arra a napra, mikor elveszve, félelmekkel és rengeteg kérdéssel a fejemben ültem az akkori otthonunk kanapéján. Mindenre megkaptam a választ, és minden félelmem felesleges volt.  Rájöttem az életben nem minden tervek szerint alakulnak, hanem annál néha sokkal jobban. Azt hiszem, szerencsés vagyok, hiszen olyan sokan vannak, akik annyit, de annyit próbálkoznak, hogy az életükbe beköszöntsön egy kisbaba. Én minden erőfeszítés nélkül megkaptam ezt az ajándékot az élettől.  Azt hittem majd én választom ki a megfelelő időt,  de végül a kislányom választott ki engem. Azt hiszem jobb is, így mert talán sosem lettem volna olyan bátor, hogy ebbe magamtól belevágjak.  Most már tudom, hogy az életem legnagyobb hibája lett volna.

Minden kismamának üzenem! Nem szégyen, ha hirtelen az ember megijed az ismeretlentől. Nem szégyen, ha hirtelen nem tudod  , hogy hogyan tovább, hiszen a terveid mások voltak és mindez váratlanul zúdult rád!

Ne félj a változástól, hiszen mellette is önmagad lehetsz , nem elvesz, hanem hozzád az életedhez!

Egy amit biztosan ígérhetek a gyermeked lesz a legcsodálatosabb dolgok az életedben

 

 

Az ebben a rovatban megjelenő tartalmakat anyukák, kismamák írják egymásnak, tabuk nélkül és cenzúra nélkül. A cikkek nem a szerkesztőség álláspontját tükrözik, azok egyedi vélemények, szubjektív élményleírások, és tanácsok arról a bizonyos kilenc hónapról.

K. Viktória , 2022. augusztus 19.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?