Bogyó és Babóca újra a mozikban!

Április 6-án jelenik meg országszerte a mozikban a Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi animációs film. Az évszakok váltakozását bemutató rajzfilmben a megszokott szereplők mellett feltűnik a filmvásznon a Liliomtündér varázslatos karaktere és egy kalandos utazás során a Zöld kukac is. A természet játékra hívja Babócáékat, akik mindegyik történetben valamilyen ötletes megoldással válaszolnak az őket ért kihívásokra.

 

A kisgyermekek a moziban átélhetik, hogyan hívja meg a Barlangi pók teázni az esőben elázott méhecskét és szarvasbogarat, miként sikerül a szorgos hangyáknak megjavítani a kilyukadt ugrálóvárat és milyen módon lehet újjávarázsolni az elromlott játékteherautót. Emellett a szereplők olyan társasjátékot is kitalálnak, amelynek célja nem a másik legyőzése, hanem a közös siker elérése.

Bartos Erika kedves történetei békés és nyugodt hangulatban szórakoztatják a legkisebbeket is. Fazakas Kinga és M. Tóth Géza társrendezők a film készítésekor a kisgyermekek igényeit tartották szem előtt. A könnyen értelmezhető történetmesélési módszer, a számos ismétlődő zenei motívum, a primer színek használata és a könnyen lerajzolható formavilág mind-mind ezt a célt szolgálja. A mozifilm 13 rövid történetből épül fel, amelyek között pár másodperces szünetekben a kis nézőknek lehetősége nyílik izegni-mozogni, vagy akár hozzászólni a látottakhoz.

A Hónapok meséi filmben a több mint 100 szereplőt ismét Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szólaltatja meg, a zenét pedig Szabó Tibor, a gyerekdalairól ismert zeneszerző jegyzi.

A mozifilm bemutatója alkalmából a készítők Országos Rajzversenyt hirdettek óvodás csoportok számára. A leggyorsabbak már el is küldték az elkészült alkotásokat a Kedd Animációs Stúdió Facebook oldalára. A közönségszavazás lezárását követően a győztes csoport ellátogathat egy Hónapok meséi mozivetítésre, emellett az óvodások Bogyó és Babóca könyveket és társasjátékokat is nyerhetnek. 

A Bogyó és Babóca 5. - Hónapok meséi mozifilm bemutatójának médiapartnere a Magyar Telekom FilmPremier szolgáltatása, a JimJam tévécsatorna és a Móra Könyvkiadó.


Bogyó és Babóca 5. – Hónapok meséi 
Gyártó és forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió
A film hossza: 70 perc
Mozibemutató országszerte: 2023. április 6.
A film korhatár nélkül megtekinthető.

Stáblista:
Írta és Rajzolta: Bartos Erika
Mesemondó: Pogány Judit
Rendező: M.Tóth Géza, Fazakas Kinga
Producer: M.Tóth Géza
Főcímdal: Alma Együttes
Zene: Szabó Tibor

  

 

Forrás: KEDD Press

K.V. , 2023. március 23.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?