Egy nap, ami rólunk nőkről szól – újra itt a Női Váltó Fesztivál!

Hogyan tudnak a nők több szerepben megfelelni, karriert építeni a család mellett, hol vannak részmunkaidős állások, egyáltalán: mitől lesznek nőbarátak a munkahelyek? Szó lesz önbizalomról, újrakezdésről, vállalkozás indításról, brand építésről és lesz karriertanácsadás, pihenősarok, smink és minden, ami nekünk, nőknek jár, ha kiveszünk egy szabad napot, hogy magunkkal foglalkozzunk: erről szól június 1-én a Női Váltó Fesztivál.

Töltődni, tanulni, új ötleteket meríteni, egy közösséghez kapcsolódni. Ezt ígéri június 1-én a Női Váltó Fesztivál. Hogy hány fronton kell nőként folyamatosan teljesíteni, talán nem is kell mondani. Megy a zsonglőrködés a szerepek között: anya, feleség, munkavállaló vagy éppen vállalkozó. Aztán ott vannak az idős szülők, velük is törődni kell.

Sok fronton szeretnénk nőként megfelelni, talán ezért a többség nem elégedett önmagával. Az önbizalomhiány társadalmi probléma. Mindenhol a tökéletességet várják el, főleg a nőktől: aki sikeres az fiatal, de legalábbis nem látszik rajta az idő múlása, karcsú, sohasem fáradt. Pedig a lelki egészség egyik alappillére az egészséges önbizalom. Miért legyünk elégedettek, sőt büszkék nőként önmagunkral? Erről Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu közösség alapítója beszél a fesztiválon, Krizsó Szilvia műsorvezető pedig a nőkre nehezedő folyamatos nyomásról, a tökéletesség elengedéséről ad elő.

„Nagyon kellenek a megtartó női közösségek, ahol elengedhetjük magunkat, ahol megkérdezhetjük a másiktól, hogy te hogy vagy, hogyan csinálod? Hogyan lehet megfelelni a szerepeinknek: anyának lenni, feleségnek, dolgozó nőnek és ezek mellett megtalálni a harmóniát és az időt önmagunkra. Erről is szó lesz június 1-én, de ez a nap mindenekelőtt most rólunk szól, hogy ünnepeljük végre magunkat, mert megérdemeljük!” – mondta Békéssy Olga, a Női Váltó Fesztivál alapítója.

Hogyan éljünk jól? Hogyan éljünk a mában és kapcsolódjunk a saját belső világunkhoz? Erről dr. Márky Ádám életmód orvos ad kézzel fogható tanácsokat. A stressz hatásáról a testünkre pedig dr. Koroknai András reumatológus főorvos, életmód orvos beszél.

Egy újabb gazdasági válság közepén vagyunk: mindenhol csökkennek a megrendelések. Vállalkozóként egyre többen érzik ennek hatását: kevesebb a megrendelés, az állandó ügyfelek is költséget csökkentenek. A több lábon állásról, a vállalkozói kihívásokról olyan elismert üzletembereket kérdeznek a fesztiválon, mint Kaszás Attilát, a Magyar Marketing Szövetség Horeca tagozatának elnöke, Pap Sárát, akinek a nevéhez olyan nagy sikermárkák fűződnek, mint a Kazar, a Michael Negrin prémium ékszermárka vagy az Inglot sminkmárka hazai bevezetése, most pedig a Tejmadárral tarol a hazai gasztropiacon. Sárospataki Albert, a Billingó alapítója pedig arról beszél, hogyan lehet egy vesztes helyzetet megfordítani? 

Ha már vállalkozás és női márkák: az talán már sokak által tudott tény, hogy a vásárlások 90%-át a nők döntik el. És hogyan kommunikálnak a cégek, ha kifejezetten a nőknek akarnak eladni? Még mindig elég férfiasan. Pálfi Éva brand stratéga, női marketing szakértő beszél erről a Női Váltó Fesztiválon.

Temesvári Orsolyánál egy balesetnél hatalmasat változott a világ. Kerekesszékbe került és évekbe tellett, amíg meghozott egy döntést és most el is mondja: miért fontos az, hogy milyen nézőpontból tekintünk az életünkre? A döntés szabadsága a mi kezünkben van.

A Női Váltó magazin kiemelten foglalkozik a kismamák visszatérésével, ezért a Mommy Works Hungary állásportál kitelepül a helyszínre, hogy karriertanácsokkal lássák el részmunkaidős állást keresőket.

Idén a 45 felettiek álláskeresési nehézségeiről is lesz szó és bemutatnak olyan céget is, ahol bejelentették, hogy kiemelten foglalkoznak a 60 év feletti munkavállalók karrierjével. De lesz beszélgetés országváltásról is, megismerhettek olyan nőket, akik külföldön építették újra a karrierjüket.

A fesztiválozók jóllétét pihenő sarokkal, kézmasszázzsal, ingyenes sminkkel, frissítő smoothieval, a vállalkozókat tanácsadással várják. A jegyeket és a programot itt találjátok.

2023. május 12.

Forrás: Nyitókép: NőiVáltó

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?