Hogyan foglald le otthon a gyerekeid?

Sokszor fordul elő, hogy a szülők otthoni, tartalmas és kreatív elfoglaltságot keresnek a gyerkőc számára, mert az rossz időjárás miatt nem lehet szabadtéri programot szervezni. Ehhez gyűjtöttünk össze néhány ötletet, hiszen az otthonlét nem kell, hogy unalmas legyen.

Kiváló program például a sógyurmázás, amelynek elkészítése rendkívül egyszerű. Csupán össze kell hozzá keverni 2 bögre lisztet, 1 bögre sót és ¾ bögre vizet. Ételfestékkel pedig színessé is varázsolható a sógyurma, így még különlegesebb alkotások készülhetnek.

A táncbajnokság is kiváló játék a gyerkőcök számára. Csupán fel kell hozzá fújni egy lufit, ki kell választani a kedvenc dalt, és kezdődhet is a mulatság. A léggömböt a dal elején fel kell dobni a levegőbe, és az a feladat, hogy úgy táncoljanak, hogy a lufi ne essen le közben a földre, amíg a dal véget nem ér.

A kuckóépítés is kiváló játék a kicsik számára. Csupán össze kell szedni hozzá néhány takarót és párnát, és az asztal alatti hely át is alakítható. Természetesen a kuckóban szükség lesz majd egy zseblámpára is ahhoz, hogy lehessen bent játszani vagy könyveket lapozgatni.

A színezés is remek program a gyerkőcök számára. A színezők beszerzéséhez ma már nem kell boltba menni, hiszen az interneten számos színező ingyenesen letölthető. Színes ceruza pedig minden család otthonában található.

A társasozás is kiváló otthoni programötlet. Érdemes különlegessé tenni, és saját családi társasjátékot készíteni. A nagyobb gyerekek számára kiváló időtöltés, csupán néhány színes kartonlapra, ragasztóra, filctollra és ollóra lesz hozzá szükség. 

Memóriajáték is készíthető saját kezűleg otthon, így legalább garantált, hogy a képek megfelelnek majd a gyerkőcök érdeklődési körének. A képeket lehet festeni vagy rajzolni, illetve a postaládába több példányban bedobott kiadványokból is lehet kivágni hozzá képeket.

A kavicsfestés is kiváló lehetőség a gyerkőcök számára az otthoni időtöltésre, sima vízfesték felhasználásával igazán különleges alkotásokat készíthetnek a gyerkőcök, de körömlakkal is alkothatnak. Utóbbi esetben a végeredmény még különlegesebb lesz. A mintáknak pedig csupán a gyerkőcök képzelete szab határt. 

Piknikezni is lehet a gyerekszobában, ha az időjárás nem teszi lehetővé ezt a szabadban. Hatalmas élmény tud lenni a gyermekek számára, csupán egy nagy kendőre, néhány evőeszközre és tányérra lesz hozzá szükség, valamint néhány finom falatra.

A folyosó kiváló helyet biztosít az ugróiskolához. A pálya "megrajzolásához" a ragasztószalag bizonyul a legjobb választásnak. Ez a program sokáig leköti a gyerkőcöt, és garantált, hogy elfárad a végére.

Reméljük, hogy ti is találtok olyan programot a felsoroltak között, amely elnyeri a tetszéseteket! Jó szórakozást kívánunk!

Fotó: freepik.com

S. Dóra , 2023. január 31.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?