Mi is itt jártunk: Magyarinda Családi Fesztivál

Idén már másodszor került megrendezésre a Magyarinda által a hordozós családi nap, ezzel is tisztelegve a hordozás hetének és népszerűsítve a hordozás jótékony hatásait. A Magyarinda kitett magáért, rengeteg nívós programmal és érdekes kiállítóval töltötte meg a budapesti Csili rendezvényközpontot. Mi is ellátogattunk a programra, ahol nagyon jól éreztük magunkat…       

Kapunyitás 10 órakkor kezdődött, ahol azonnal a Ringató rendhagyó koncertje varázsolta el a kicsiket és a nagyokat Hazay Annamária, Hazay Tímea és Venczel Mónika vezetésével. Hihetetlen hanglatot csináltak, a kicsiket és nagyokat is azonnal elvarázsolták interaktív programjukkal. Lehetett régi mondókákat feleleveníteni, új dalokat és játékokat tanulni, és nagyon jól érzeni magunkat, hiszen egy igazi Ringató foglalkozáson vehettünk rész koncertkörülmények között.                                                        

A jó hangulatot további gyerekkoncert a Csintekerintő fokozta 11:30-tól a színpadon. Ami szintén nagyon látványos volt és jó hangulatban telt.                                                                                                 

Délben érezhetően kiürült a rendezvényközpont. Anyukák elvitték ebédeltetni és aludni a picurkákat. De aki ott maradt érdekes workshopokon vehetett részt, mint a Gólyahír programok, Babahordozás. Volt egy remek előadás a Rectus Training Módszerről, azaz a szülés utáni hasizomregeneráló tréningről, ahol bizony megtudhattuk, hogy a várandóság alatt eltávolodott hasizmoknak nem megfelelő a hagyományos hasprés, ezzel ugyanis nagyobb károkat okozhatunk. Bemutatták miképpen tudjuk önmagunkon ellenőrizni, mennyire távolodott el hasizmunk a szülést követően, és alapgyakorlatokkal is megismerkedhettünk a tréningből. Érdekes beszélgetésen keresztül ismerkedhettünk meg a Beszélő babakezekkel is, ahol olyan édesanyák osztották meg tapasztalataikat, akik még a valódi beszéd megjelenése előtt ezzel a speciális kommunikációs módszerrel, azaz jelelve kommunikáltak kisbabáikkal. Szívhez szóló történeket hangzottak el. Olyanok amiktől már-már kirázza a hideg egy anyát, hogy milyen okosak ezek a pici babák, ha a megfelelő kommunikációs csatornán szólunk hozzájuk. Sok anyának könnyítheti meg a jelelés a mindennapjait, ebben egészen biztosak lettünk.                                                                                                                               

A nap egyik fénypontja a délutáni Bábszínház volt, ami szintén teljesen interaktív módon telt. Több kisgyerek is be lett vonva a színpadi játékba, melyet láthatóan nagyon élveztek. Az előadás és a díszlet is remek volt egy kis humorral fűszerve, igazán nagyszerűen érezhettük magunkat a program alatt.                                                                                                                                                                                                           

Utolsó és talán anya és felnőtt szemmel a legérdekesebb pontja a programoknak Kormos Anettal történt rendkívüli beszélgetés a gyereknevelésről. A Dumaszínház egyetlen női tagjának szájából minden olyan egyszerűnek és humorosnak hatott. A beszélgetés témája „A kötődő nevelés… ahogy az élet hozza…” rámutatott arra, bárhogy is nevelünk, bármit is képviselünk egy jó adag humorral kell mindezt tennünk.                                                                                                                                                  

A remek programok mellett színvonalas kiállítók portékáiból is válogathattunk. Voltak kézműves standok, megismerkedtünk a Mirrorkával, aki nagyszerű gyerekbiztos tükröket készít, Zoknyinyunyákat vásároltunk, kipróbálhattuk a Magyarinda standjánál a hordozókat, és hintázhattunk egyet az ADAMO standjánál is. Nagyon jól éreztük magunkat, szuper programot köszönhetünk a Magyarindának! És reméljük, hogy jövőre is hasonlóan színvonalas programmal kápráztat el minket. 

Juhász Nóra , 2016. október 12.
 
 
 
Címkék:  

programajánló

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?