Smoothie Kihívás 6. nap – RECEPT

Vasárnapi smoothie

 

Egy igazán ütős receptet hoztam ma nektek: a szárzeller tele van vírusellenes hatóanyagokkal, a narancs C-vitaminnal, a gyömbér szintén támogatja az immunrendszert.

A szárzellerből 2 darabot vágj le és mosd meg azokat, majd vágd kb 5 centis darabokra. A gyömbért szabadítsd meg a barna külsejétől egy zöldséghámozóval és karikázd fel, egy hüvelykujjnyi mennyiségre lesz szükséged.

A mai nap mellőzzük a fehérjét és az olajos magvokat, az immunerősítésre helyezzük a hangsúlyt.

Hozzávalók:

  • 2 szál szárzeller
  • 1 narancs vagy alma
  • 1 ujjnyi gyömbér
  • folyadék: víz

A hozzávalókat tedd a turmixgépbe és dupla ideig turmixold, mert a szárzeller nehezebben lesz iható állagú, mint egy banán.

+ 1 tipp

A szárzeller és a belőle kinyert lé is tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat, mint például A- és C-vitamint, béta-karotint, nátriumot, káliumot, folsavat és magnéziumot.

A zellerlé természetes vizelethajtó, így ne lepődj meg ha többször látogatod ma a mosdót.

Csatlakozz Te is 10 napos SMOOTHIE KIHÍVÁSUNKHOZ!
2023. március 7-16. (bármikor becsatlakozhatsz)

1. Készítsd el a saját smoothiedat a napi recept alapján
2. Fotózd le és oszd meg a Babanet Facebook oldalán a napi posztunk alatt legkésőbb másnap délig
3. Nyerj prémium EcoFamily ajándékcsomagot

További részleteket és hasznos infókat itt találsz.
Várunk sok szeretettel!

 

A szerzőről:

Petri Nóra táplálkozási tanácsadó vagyok, az ATV-n és a Viasaton meghívott szakértő, tucatnyi tudományos képzés elvégzője, de legfőképp food coach, akinek segítségével képes leszel egészségesebbé formálni a táplálkozásod.

Gyermekeim megszületése után a hozzátáplálás kapcsán és saját fogyásom miatt kezdtem foglalkozni komolyabban a táplálkozással. Ennek ma már 10 éve. Mindkét gyerekemnél felmerült ételallergia gyanúja, így beleástam magam a miértekbe, majd szépen lassan szenvedélyemmé vált a táplálkozástudomány.

Két fiam van, igyekszem őket megtanítani a tudatos táplálkozásra. Nem mondom, hogy könnyű. Azt sem hogy kizárólag egészséges dolgokat esznek. Nem hiszek benne, hogy 100%-ban elkerülhetőek a feldolgozott élelmiszerek, de törekedni kell rá, hogy jól tápláljuk a testünket, és akkor meghálálja.

 

Forrás: Nyitókép: Petri Nóra, Éléskarma

Petri Nóra – Éléskarma , 2023. március 10.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?