Smoothie Kihívás 9. nap – RECEPT

Nemzeti színű smoothie

Hallottad már a “superfood”, azaz szuperélelmiszer kifejezést? Mostanság igen felkapottak ezek a táplálékok, melyek végeláthatatlan jótékony hatásaik kapcsán kerülnek porondra.

A szuperélelmiszerek népszerűsége és ismeretsége nem más, mint egy zseniális reklámfogás. Hiszen ki ne akarna egy csodabogyótól lefogyni, megfiatalodni, vagy újra egészségesen élni. Valóban rendkívül magas ezen élelmiszerek tápanyag – és antioxidáns tartalma, de semmiképp sem helyettesítik a kiegyensúlyozott táplálkozást, a pihenést és a mozgást.

Szuperélemiszerek azok a természetben előforduló táplálékok, melyek más élelmiszerekhez képest, kiemelkedő tápanyagtartalommal rendelkeznek, ezáltal kedvező hatást gyakorolnak az egészségedre. Ha teheted, egészítsd ki a ételeidet, egy-egy superfooddal, de önmagában egyiktől se várj csodát.

A mai napon én is egy ilyen superfood-ot választottam, hogy a smoothiem piros-fehér-zöldben pompázzon. Volt itthon goji bogyóm, ez került a mai turmixba. Nálad fellelhető bármilyen piros, a smoothie kihívásba is beilleszthető zöldség vagy gyümölcs? Mik jöhetnek szóba?

Piros alma, málna, cékla, eper, gránátalma, meggy.

A mai smoothie összetevői:

  • 1 adag piros gyümölcs/zöldség
  • 1 banán
  • 1 marék bébispenót
  • 1 adag fehérjepor
  • 1 ek mogyoróvaj, vagy chiamag
  • folyadék: víz, vagy növényi tej

 

A rétegezést szerintem már tudod:

  • Alulra kerüljön a gyümölcs, a második réteg legyen a zöldleveles zöldség.
  • Amikor ezek már benne vannak a turmixgépben, jöhet a mogyoróvaj, vagy pár szem pl. kesudió.
  • Ha fehérjét is teszel be, ez kerüljön a tetejére. Végül a folyadék, ami lehet víz vagy tej, lepje el teljesen a hozzávalókat.

Holnap véget ér a 10 napos kihívás!

Írd meg kommentben, milyen smoothiet készítsük az utolsó nap!

 

Csatlakozz Te is 10 napos SMOOTHIE KIHÍVÁSUNKHOZ!
2023. március 7-16. (bármikor becsatlakozhatsz)

1. Készítsd el a saját smoothiedat a napi recept alapján
2. Fotózd le és oszd meg a Babanet Facebook oldalán a napi posztunk alatt legkésőbb másnap délig
3. Nyerj prémium EcoFamily ajándékcsomagot

További részleteket és hasznos infókat itt találsz.
Várunk sok szeretettel!

 

A szerzőről:

Petri Nóra táplálkozási tanácsadó vagyok, az ATV-n és a Viasaton meghívott szakértő, tucatnyi tudományos képzés elvégzője, de legfőképp food coach, akinek segítségével képes leszel egészségesebbé formálni a táplálkozásod.

Gyermekeim megszületése után a hozzátáplálás kapcsán és saját fogyásom miatt kezdtem foglalkozni komolyabban a táplálkozással. Ennek ma már 10 éve. Mindkét gyerekemnél felmerült ételallergia gyanúja, így beleástam magam a miértekbe, majd szépen lassan szenvedélyemmé vált a táplálkozástudomány.

Két fiam van, igyekszem őket megtanítani a tudatos táplálkozásra. Nem mondom, hogy könnyű. Azt sem hogy kizárólag egészséges dolgokat esznek. Nem hiszek benne, hogy 100%-ban elkerülhetőek a feldolgozott élelmiszerek, de törekedni kell rá, hogy jól tápláljuk a testünket, és akkor meghálálja.

 

Forrás: Nyitókép: Petri Nóra, Éléskarma

Petri Nóra – Éléskarma , 2023. március 14.
 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?