100 fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól

A Montessori-elmélet szerint fontos, hogy a gyermek mindent maga tapasztaljon meg, maga végezzen minden feladatot, ami fejlődését elősegíti, s ezek a tapasztalatok segítsék tudása létrejöttét. Ha te is hiszel ebben, ezt a könyvet neked írták. És a babádnak. (x)
 

A Móra Kiadó Családi iránytű sorozatának legújabb kötete, a 100 Montessori fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól című kiadvány sok hétköznapi gyakorlattal, ötlettel segíti a kezdő kismamákat babájuk korai fejlesztésében.


A gyermekközpontú szemlélet elterjedése a köztudatban nagyon nagy részben Maria Montessori, jeles olasz orvos-pedagógusnak köszönhető. A róla elnevezett pedagógia alapelve a gyermek tisztelete, módszere arra a természetes érdeklődésre épül, amely már az újszülöttet is jellemzi. A felnőtt legfőbb feladatának azt tekinti, hogy megteremtse a feltételeket a szabad megtapasztaláshoz. Fontos, hogy a gyermek mindent maga végezzen, ami fejlődését elősegíti, s a tapasztalat segítse tudása létrejöttét.
A Montessori-pedagógia nem a tekintélyre, hanem ötletes fejlesztő módszerekre alapozza a nevelői hatást. Ilyen motiváló, az érzékszervi fejlődést kreatívan támogató játékos feladatokat mutat be ez a kötet is babák, mamák nagy örömére.


A könyv szerzője, Éve Herrmann kétgyermekes édesanya, eredeti végzettsége grafikus. Gyermekei születésekor fedezte fel a Montessori-pedagógiát, azóta is lelkes képviselője. Könyvében a gyermekek életkori sajátosságai alapján rendszerezi azokat a tevékenységeket és eszközöket, amelyek ma is hatékonyan támogathatják gyermekeink fejlődését. Keresd blogjában és az Instagramban lévő fotóit, mi nagyon szeretjük!
100 fejlesztő gyakorlat 15 hónapos kortól

2018. szeptember 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó