15 mindennapi dolog, amit te is megtehetsz a felségedért

Sok férfi bármit megtenne, hogy a párja kedvében járjon, főleg, ha az éppen várandós, nem rég szült, vagy esetleg a munkaidő-beosztása miatt jut kevesebb ideje az alvásra, a háztartásra… önmagára. Mégsem tudják mindig, hogyan fogjanak hozzá, és ezek a kezdeményezések olykor balul sülnek el.

Clint Edwards sem volt ezzel másként: bár már tizennégy éve házasok a feleségével, előfordul, hogy melléfog és ugyan a szándéka jó, az időzítés vagy valami más nem klappol; így a segítségből könnyen galiba lesz. Hogy megtudja, „mi kell a nőnek”, egy mini közvélemény-kutatást indított a blogján; feltette a kérdést az olvasóinak, hogy sorolják fel, mik azok az apró hétköznapi dolgok, amiket egy férfi megtehet a feleségéért?

Temérdek válasz érkezett, melyekből Cint kiválogatta a szerinte legérdekesebbeket/leghasznosabbakat, és megosztotta a ScaryMommyval.

íme, a lista egy része

 1. Ne kérdezgesd folyton a párod, hogy megcsinálj-e valamit a lakásban (ami teljesen magától értetődő): „Letöröljem az asztalt?” – Csak csináld!
 2. Olykor minden nő vágyik rá, hogy egyedül maradhasson az otthonában, hiszen a gyerek mellett még egy szimplatakarítás is nagyon nehéz (nem hogy egy kicsit dolgozni, vagy lepihenni). Kapd fel a lurkót (lurkókat) és vidd a kutyát is (ha van); irány a játszótér.
 3. Tedd le a telefont a kezedből, ha beszélgettek, és figyelj a Kedvesedre. És ha lehet, valami érzelmet is mutass ki, amikor egy számára fontos dologról beszél; empátia, Uraim!
 4. Lepd meg egy üveg borral, és a kedvenc nasijával, hadd érezze, hogy törődsz Vele és segítesz Neki kikapcsolódni.
 5. Hívd el egy randi-ebédre!
 6. Fürdesd meg és/vagy fektesd le a gyerkőcöket, mielőtt az asszony hazaér – szuper meglepetés lesz ez számára.
 7. Érdeklődj a hogyléte felől, főleg, ha a közelmúltban panaszkodott valamire, például, hogy fáj a háta, vagy, hogy konfliktus volt bent a cégénél.
 8. Dicsérd meg! Ne csak a külsejét, hogy milyen csinos, hanem például a főztjét, ismerd el a munkáját.
 9. Szakíts időt a rohanó hétköznapokban arra, hogy két meeting között felhívd egy fél percre, vagy dobj Neki egy üzenetet, amiben csak annyi áll, hogy gondolsz rá, hiányzik, vagy amiben elmondod, mennyire szereted.
 10. Keltsd egy csésze kávéval.
 11. Biztosítsd a körülményeket ahhoz, hogy tudjon egyet szunyókálni délután.
 12. Az emberek manapság olyan ritkán írnak levelet. Igen, valódi, kézzel papírra írt levelet. Tedd meg ezt érte, hogy majd újraelővehesse, ha épp nehéz napja van. Nem kell, hogy nagy dolgokról szóljon, egyszerűen csak vesd papírra, mi jut eszedbe, ha rá gondolsz.
 13. Eressz egy forró kád vizet és tölts ki egy pohár bort; várd így, hogy hazatérjen.
 14. Indítsd be az autóját jóval azelőtt, hogy munkába indulna, a hideg téli napokon.
 15. Hívd fel út közben hazafelé, hogy van-e valamire szüksége a boltból.

Ugye, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a másik kedvében járni? Próbáld ki valamennyi tanácsot és légy kretív!

Plézer Panna , 2018. augusztus 06.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó