20.000 forintnál is többe kerülhet egy-egy gyermek születésnapja A vendégek ajándékainak értéke is elérheti ezt az összeget

Budapest, 2018. október 10. – Az iparági becslések szerint 50 milliárd forintra növekvő hazai játékpiac az év legkiemeltebb időszaka, az év végi ünnepek felé közeleg. Az erősen szezonális iparágban a karácsony után a húsvéti ünnepek generálják a második legnagyobb forgalmat. A családok számára a két ünnep után a harmadik legjelentősebb játék vásárlási alkalom pedig gyermekük születésnapja. A Formatex tulajdonában lévő Játéksziget üzletlánc kérdőíves felmérésben gyűjtött információt a gyermekek születésnapjához kapcsolódó szokásokról és költésekről. Egy-egy szülinapi zsúrra a családok közel fele akár 15.000 forintnál nagyobb összeget is áldoz. Ajándékra a megkérdezettek egyharmada 7500 forint felett költ, 40% pedig 10.000 forintnál is nagyobb értékű ajándékkal lepi meg gyermekét születésnapján, a meghívott vendégek pedig általában 2 és 5000 forint közötti értékben vesznek ajándékot az ünnepeltnek.

Egy-egy szülinapi zsúrra a családok közel fele több mint 15.000 forintot költ

 Egy születésnapi zsúr megszervezése nem kis feladat. Egyensúlyozni kell a pénzügyi keretek, az újdonság varázsa, a meghívottak létszáma, a gyermek vágyai és a felnőttek racionalitása között. Egy-egy szülinapi zsúrra a családok közel fele akár 15.000 forintnál nagyobb összeget költ, ajándékra pedig több mint 7500 forintot szánnak a legtöbben, a vendégek pedig leginkább 2-5000 forintot közötti összegű ajándékot hoznak. A felmérésben részt vevők közül legtöbben azt jelölték meg, hogy otthon tartanak zsúrt, a második legnépszerűbb helyszín a játszóház, de legalább ennyien válaszolták azt, hogy csak családi körben ünnepelnek, néhányan a játszóteret, vagy egy szabadulószobát, vagy éttermet jelöltek megfelelő helyszínnek. A legtöbben 6-10 főt hívnak meg egy-egy születésnapi bulira, de a második legelterjedtebb szokás az, hogy csak családi körben tartják a megemlékezést. A születésnapi torta tekintetében a válaszadók 37 százaléka a saját kezűleg készített tortát preferálja, több mint 46 százalékuknál pedig a csokitorta a nyerő. Arra a kérdésre, hogy milyen típusú ajándékkal szoktak kedveskedni a vendégek, a legtöbben a kreatív és kézműves játékokat írták, amelyeket a könyvek és kifestők követnek, majd a társasjáték, az építőjáték, a ruhanemű és a plüssök következnek. Leginkább egyénileg adnak ajándékot a meghívott gyerekek, kevesebbszer fordul elő, hogy többen összeállnak és összedobnak egy-egy nagyobb értékű ajándékra valót.

Egy-egy szülinapi zsúrra a családok közel fele több mint 15.000 forintot költ

A Játéksziget 2018-ban 5 százalékos növekményt tervez a karácsonyi szezonban

 „A Játéksziget idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ez volt az első magyar magán tulajdonban lévő játék szaküzlet, ami hálózattá tudott növekedni és napjainkig is sikeresen működik. A Formatex 2012 nyarán vásárolta meg a Játéksziget üzletláncot. Az üzletek jelentős átalakuláson, arculatváltáson estek át, mára 9 üzletből álló üzletlánccá fejlődött.  Sikerének titka a márkás, minőségi játékok előtérbe helyezése, a forgalmazott márkák száma néhány tucatról közel 700-ra emelkedett. A munkatársak száma meghaladja a 100-at. A Játéksziget webshopja 3 éve kezdte meg működését, évente átlagosan 60-70 százalékos növekedést produkálva. A Játéksziget üzletekben az éves forgalom 60%- át kitevő karácsonyi szezonban 2018-ban 5%-os növekményt céloztunk meg” – mondta el Borhi János, a Játékszigetet üzemeltető Formatex ügyvezető tulajdonosa.  

 

A Formatex Kft.-ről és a Játékszigetről

A Formatex Kft 1995-ben alakult családi vállalkozásként azzal a céllal, hogy a hazánkban akkor még alig kapható maketteket, illetve elkészítésükhöz szükséges kellékeket és kiegészítőket importáljon a magyar piacra. Modellszaküzletünk („Replica” néven) akkoriban nyitott és azóta is a modellezők, makettezők nem hivatalos „központi találkozóhelye” Budapesten.

A gyerekek életvitelében történt változások és az internet elterjedése nyomán a modellezés egyre kevésbé biztosított a cég számára stabil növekedési lehetőséget. Így 2000-ben a Formatex ígéretesebb piacok felé fordult. A modellezéssel rokon repülő játékok akkoriban nem voltak kaphatók Magyarországon. Egy egyszerű és versenyképes áron behozott hong-kongi termék hatalmas sikert aratott, a hipermarketek top 10 legnépszerűbb termékei közé emelkedve.

A kezdeti játékpiaci sikerek nyomán a Formatex további játékokat hozott Magyarországra, az erős marketing támogatásnak köszönhetően a Spin Master márka Air Hogs repülőjátékai hamarosan nagy népszerűségre tettek szert a gyerekek körében. Az elkövetkező években a cég további termékek disztribúcióját kezdte meg a Spin Master-től és sok neves nemzetközi gyártótól. Az elmúlt 10 évben a Formatex számos márkát épített fel Magyarországon, köztük a Bakugan, Moon Sand, Tech Deck, Aqua Beads, Fur Berries, Mighty Beanz, Terranator RC, Geomag, Sylvanian Families, Color Me Mine, Trash Pack és mások.

Ma a cég által importált márkák a vezető helyen állnak a hipermarketek, játékbolt hálózatok és 150-nél is több független játékkereskedő és webáruház választékában, valamint több eladási ponton Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén.

A Formatex Kft töretlen fejlődésének legfőbb biztosítéka, hogy körültekintően alakítja ki választékát olyan termékekből, amelyek innovatívak és kiemelkedő játékélményt kínálnak a gyerekek számára, valamint erős marketing támogatást biztosít a forgalmazott márkáknak. A cég folyamatosan követi a világpiaci játéktrendeket, és ennek megfelelően alakítja ki sokszínű termékválasztékát az örökzöld, megújuló márkákból és a rövidebb élettartamú divatjátékokból. A Formatex Kft. a magyarországi játék piacon működő cégek rangsorában a harmadik helyen áll és az általa forgalmazott márkák a legkeresettebbek közt vannak a magyar piacon.

A Formatex 2012 nyarán vásárolta meg a Játéksziget üzletláncot. Az üzletek jelentős átalakuláson, arculatváltáson estek át. A Játéksziget országszerte 9 üzletet üzemeltet; Budapesten a Móricz Zsigmond körtéren, a Westend, az Árkád 2, a Mammut 2, a Hegyvidék, Pécsett és Győrben az Árkád, Debrecenben a Fórum, Egerben pedig az Agria Park bevásárlóközpontokban.  A Játéksziget 25 éve szolgálja ki vásárlóit, a legkisebbektől a legnagyobbakig. Sok gyermeket látott felnőni, akiknek szülei itt vették a baba-, majd az ovis játékokat, és látta kisiskolásként, a saját maga által gyűjtött zsebpénzből az áhított játékot megvásárolni. Ezek a boldog pillanatok, a csillogó gyermek arcok látványa ösztönzi a Játéksziget csapatát a folyamatos megújulásra, az újabb és újabb gyermekrendezvények megszervezésére. Óriási játékválaszték várja az apró kezek érintését. Itt minden korosztály megtalálja a neki megfelelő játékot. A naprakész újdonságok mellett, a régi, jól ismert márkák is kibővített választékban találhatók meg a polcokon. A mindig mosolygós, kedves, magas szaktudással rendelkező eladók készséggel eligazítják a vásárlókat a játékok széles választékának útvesztőiben. A Játéksziget csapata folyamatosan arra törekszik, hogy minden vásárlója elégedetten távozzon az üzletből; ki azért, mert segítettek neki megtalálni a legmegfelelőbb játékot, ki azért, mert megmutatták neki a legjobb akciókat, ki azért, mert elmagyarázták neki a legújabb játékok működését, használatát, vagy egyszerűen csak azért, mert hasznos információt, tanácsot kapott.

2018. október 12.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?