5 bútor-gyilkos gyerekholmi, ami ellen képtelenség védekezni

Áldom az eszemet, amikor költözéskor úgy döntöttem, hogy inkább a lemosható falfestékkel mázoljuk ki a gyerekszobát, még ha pont nem is az volt a szín, amit eredetileg megálmodtam oda. 

A gyakorlott anyukák már tudják, hogy a kicsik egész biztosan azokhoz a tárgyakhoz nyúlnak már a kezdetektől, ami nagyon nem nekik való, koszos, esetleg veszélyes. Egy ideig harcolt az ember az „elemekkel”: bababiztos konnektort szereltet be, sarok és -élvédőket vesz, fiók kihúzás gátlókat szerez be. Mi több: egy darabig még abban is szentül hisz, hogy az otthona képes a rend látszatát sugározni, - még akkor is, ha rendre egész óvodányi játék hever a nappaliban-, és hogy a gondosan megválogatott bútorai megőrzik eredeti szépségüket. Hát egy nagy frászt! Hidd el, valahol úgy az ötödik-hatodik karcolás, sérülés környékén elkezded feladni! Most következzék néhány bútor-gyilkos gyerekholmi, ami ellen egyszerűen képtelenség védekezni!

5 bútor-gyilkos gyerekholmi, ami ellen képtelenség védekezni

# Matrica

Most már értem, hogy amíg nem volt gyerekem és matricagyűjtő albumot vittem a barátaim gyerekeinek ajándéka, miért forgatták annyira a szemüket. Mert akkor még nem tudtam elképzelni, hogy a matricás könyvecskén kívülre is jut majd belőlük, mi több: leginkább csak kívülre. Kedvencem a fenyő járókáról levakarhatatlan csillámos változat, ami seperc alatt el is színezi a bútort, hiszen a letakart részen nem ugyanúgy érik a fa felülete, mint az összes többin. Szóval vesszenek a matricák! Jajj!

# Matchbox

Gyerekkorunk legmenőbb járgányai még ma is hódítanak és persze karcolnak is. Érdemes olyat választani, aminek gumi kerekei vannak, mert a műanyag verziók szétkarcolják a padlót és minden fa felületet. No persze arra semmi garancia sincs, hogy a gumi kerekű ne szenvedne ugyanúgy úton-útfélen balesetet, az oldalára borulva és így „végigdriftelve” a padlót... Ugye-ugye!

# Gyurma

Még ha csak az lenne a baj, hogy zsíros nyomot hagy maga után! De nem: a gyurma képes valami csoda folytán szinte atomjaira hullani és apró szemcséivel beleragadni gyakorlatilag minden kárpitba és/vagy erezetes bútorba. Elpusztíthatatlan.

# Takony-gyurma (már elnézést!)

Az anyukák viszonylag újdonsült rémálma (már legalábbis a többihez képest). Nem elég, hogy finoman szólva is undi az állaga-, de persze megveszed a gyereknek, mert hát mindenkinek ilyen van az oviban/suliban-, egyes példányai hasonló tulajdonságokkal bírnak, mint a gyurma, azaz borzasztóan zsíros marad utánuk minden. És arról még nem is beszéltünk, hogy milyen „jó érzés” véletlenül rálépni!

# Nedves törlőkendő – avagy a kakukktojás

Ez ugyan nem gyerekjáték, azonban szinte majdnem minden kisbabás háztartásban fellelhető belőle. Némelyik típus szárazabb tapintású, van viszont belőle olyan, amelynek egyes darabjai szinte tocsognak a nedvességtől. Nos, utóbbiakat nagy felelőtlenség a komódon felejteni, mivel a festett bútoron is nyomot hagyhatnak, a laminált bútorlappal fedett bútorok felülete viszont szinte azonnal szép dimbes-dombossá válhat tőle, ugyanis az ilyen anyag rendkívül gyorsan felhólyagosodik.

 

B.F. , 2019. május 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?