5 dolog, amit inkább ne vigyél ajándékba, ha babalátogatóba mész

Sokan azt vallják, hogy bármivel is lepjék meg az újdonsült szülőket a szeretteik, barátaik, ismerőseik, amikor első ízben érkeznek hozzájuk találkozni az új jövevénnyel, örömmel szokás fogadni a figyelmességüket. Az esetek többségében persze ez így is történik, de azért látogatóként érdemes elgondolkoznunk rajta, hogy milyen ajándékkal is érkezünk a friss családhoz. 

Egyebek mellett mi is írtunk már arról, hogy milyen aranyszabályai vannak a baba látogatásának, - ebbe például beletartozik az is, hogy plusz ponttal indulsz, ha viszel az anyukának valamilyen kész ételt, hogy segíts neki kicsit a regenerálódásban. Arról azonban kevésszer esik szó, hogy mi van akkor, ha a szülők nem igazán repesnek a meglepetésünktől, amit mi esteleg jópofának, vagy hasznosnak tartottunk. Pedig könnyen elképzelhető, hogy eltérőek az igényeink és az elképzeléseink, így nem biztos, hogy együtt állnak a csillagok. Éppen ezért az első lépés az kéne legyen, hogy mielőtt látogatóba indulunk, egy kicsit puhatolódzunk a házuk táján és megtudjuk, hogy minek örülnének, vagy ha azt nem is sikerül kiderítenünk, legalább kerüljünk tisztába a terveikkel. Ha például valami nagyobb ajándékkal szeretnénk kedveskedni, mint például egy babahordozó-, jó tudni, hogy csatos hordozóban, vagy kendőben, esetleg más megoldásban gondolkoznak.

Most egy olyan lista következik, - a teljesség igénye nélkül-, amit nem javaslunk, hogy a szülők megkérdezése, beleegyezése nélkül, vagy egyáltalán ajándékba vigyél, ha babanézőbe mész

1# Pelenka, pelenka torta

Bár valóban vicces kis ajándéknak tűnik, de két gond is van vele: az egyik, hogy talán a szülők a mosható pelenkázás mellett tették le a voksukat, így pedig nem valószínű, hogy elhasználják az ajándékodat. A másik probléma pedig a méret eltalálása: még az anyukák sem tudják mindig elsőre belőni a baba körülbelüli méreteit, így talán kisebbet viszel, ami szintén csak a kukában landol majd.

2# Cumi

A cumi használata az utóbbi jó néhány évben igen megosztó téma a szülők körében. Természetesen mindig voltak és lesznek is pro és kontra érvek a cumizással kapcsolatban, mégis inkább jó ezeknek a mérlegelését a szülőkre hagyni. Szóval akármilyen vicces feliratos csoda-cumik is jöjjenek veled szembe a drogériában, vagy a bababoltban, inkább nézz valami hasznosabb ajándék után, mint például egy később használatos fejlesztő játék.

3# Borostyán nyaklánc, vagy bármilyen ékszer

Az ékszer viselése kisgyermek korban is fokozottan veszélyes, nem, hogy csecsemőkorban, amikor még teljesen magatehetetlen a kisbaba és bármikor lenyelheti az apróbb tárgyakat. Ne kockáztass, egy divatos kiegészítő sem ér annyit, mint a gyerek egészsége. A borostyán nyakláncról korábban is írt szerzőnk egy cikket, melyet itt olvashatsz.

4# Baba parfüm

Talán nem is tudod, de ez is egy létező termék. Babaillatot lehet babára permetezni tulajdonképpen. Csak hogy mindamellett, hogy ez teljesen fölösleges, - hiszen a kicsik maguktól is finom illatosak-, még kemikáliákkal is nehezítenénk a baba bőrét. Ha tehát rád akarnák tukmálni egy bababoltban, ne engedj a csábításnak!

5# Babakozmetikumok (tusfürdő, olaj, hintőpor stb)

Ezzel alapvetően nem lenne nagy gond, azonban ezen termékek kiválasztását is érdemes inkább a kismamára bízni. Nagyon sok babatermék tartalmaz ugyanis nehezebb, vagy káros anyagokat, olyanok is, amikről évtizedekig hittük, hogy a legjobb, legmodernebb ápolást biztosítják számunkra. Ha semmiképp nem akarsz lemondani az ilyen jellegű babakelengyéről, akkor válaszd a naturkozmetikumokat és a bio baba termékeket.

 

 

 

B.F. , 2019. február 14.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó