6 cuki karácsonyi tradíció, amit akár idén is elkezdhettek

Idén már egyre több minden érdekli a gyermekeidet, így szeretnél pár kedves szokást meghonosítani otthon? Ez tényleg egy szuper módja az ünnepekre hangolódásnak, a készülődésnek – a következő dolgokat biztosan élvezni fogják!

Indulhat a pizsiparti!

Mit szólnál, ha kiválasztanátok egy napot az ünnepi készülődés idején, amikor egész délelőtt karácsonyi pizsamában rosszalkodtok otthon? Nem kell bajlódni a reggeli felöltözéssel: indíthatjátok a napot egy közös mézeskalács-sütéssel, ahol annyit koszolhatnak, díszíthetnek, gyúrhatnak, formázhatnak, amennyit csak akarnak. Mindezt pedig karácsonyi pizsamában véghezvinni igazán „izgalmas” lesz nekik! Ma már számtalan üzletben kaphatóak a Télapós, rénszarvasos, ünnepi tematikájú pizsamák kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Odáig lesznek érte!

Adventi kalendárium – nagyon másképp

Minden gyerek izgatottan várja decemberben a reggeli kalendárium bontogatást, de mi lenne, ha idén egy új szokást is bevezetnétek? Mondjuk azt, hogy nem ti vesztek ki minden nap valamit a kalendáriumból, hanem ellenkezőleg: ti tesztek bele édességet, gyümölcsöt, kézzel készített apróságokat, és amikor kész van, eljuttatjátok a rászorulóknak. Érdemes már az egészen kicsiket is megtanítani arra, hogy nem csak kapni jó, de adni is!

Reggeli Lappföldről

Decemberben minden az ünnepről szól: mi lenne, ha Mikuláskor meglepnéd őket egy különleges reggelivel vagy vacsorával? Lehetne a téma Lappföld és a hideg: elkészíthetnéd szuper jeges dekorokkal, rénszarvasokkal az asztalt, és ehetnétek Télapó vagy rénszarvas alakú muffint, kekszet, szendvicset… A kicsik imádják az ilyen különleges hanglatú eseményeket!

6 cuki karácsonyi tradíció, amit akár idén is elkezdhettek

Lábnyomok a szobában

Nem vagy rendmániás? Akkor imádni fogod ezt az ötletet: Mikuláskor, de akár Szenteste előtt is készíthetsz lábnyomokat a gyerekszoba felé lisztből vagy porcukorból – olyasmiből, amit könnyen felporszívózol. Ha pedig észreveszik a gyerekek a lábnyomokat, kezdődhet a mesélés: mit is keresett a szobájukban a Télapó…

Ajándékkártya készítés – együtt

A bolti, sablonos ajándékkártyák helyett készíthettek egészen egyedi dolgot festékkel, ujjnyomatokkal, ragasztgatással is. Szuper program a legkisebbeknek is, ráadásul a nagyobbak, akik már értik, miről van szó, különösen büszkék lesznek arra, amikor elárulják a nagyiknak, hogy a kártyákat tulajdonképpen ők álmodták meg.

Egy program, amit sosem hagytok ki

Fényvillamossal bejárni a várost? Elutazni egy cuki adventi vásárba? Bábszínházazás? Forrócsokizás? Korizás? Legyen egy családi program, amit bevezettek, hogy mindig, minden évben beiktatják az ünnepi időszakban. Ilyenkor a legkisebb városokban is nagyon sok gyerekbarát rendezvény van, kézműveskedés, előadások – érdemes megmutatni a kicsiknek is ezeket, persze az életkorukhoz mérten. 

Barbara , 2019. december 02.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó