A kis Levente is megkapta az életmentő, 700 milliós gyógyszert

Édesanyja azt is elárulta, hogy van most a kisfiú.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Leventének. A kisfiú betegségének kezelésére a 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű készítményre volt szükség.

 

Levente anyukája kedden a Facebookon jelentette be, hogy a kisfiú megkapta a gyógyszert.

"Örömmel és boldogsággal jelentem be, hogy Levente a mai napon megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést. Nagyon hálásak vagyunk, Nélkületek nem ment volna!"

- kezdte posztjában az édesanya, aki Levi állapotáról is írt.

"Levi jelenleg jól van, ügyes volt, mint mindig. Most még kell a drukk, hogy minden a lehető legjobban alakuljon! Ahogy kezelés előtt, úgy kezelés után is szigorú karantén van"

- fogalmazta Levi édesanyja, aki arról is beszámolt, hogy most 1 hónapig biztosan Budapesten marad kisfiával. Leírta, hogy sikerült találniuk egy lakást, aminek a főbérlője is hallott Levi történetéről, így azonnal kiadta a lakást a családnak.

Az anya azt is hozzátette, hogy egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen nem tud együtt lenni a család, de most igyekszik Levire összpontosítani, hogy mielőbb hazamehessenek.

Levente a második kisfiú, akinek hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a pénzt a 700 milliós gyógyszerre. Először ugyanis a szintén SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő Zentének gyűlt össze a pénz, aki ezután megkaphatta a gyógyszert. Azóta rengeteget fejlődött, édesanyja pedig videókkal, posztokkal, fotókkal számol be a kisfiú mindennapjairól.

 

2019. november 27.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó