A nő, aki nem bír leállni a gyerekvállalással: 22 gyereket szült az anyuka, házassága minden évében terhes volt

A nő, aki nem bír leállni a gyerekvállalással: 22 gyereket szült az anyuka, házassága minden évében terhes volt


Radfordék hivatalosan is az ország legnépesebb családja, a 44 éves Sue és férje, Noel, 22 gyerek szülei, sőt, mostanra már nagyszülők is, hiszen legidősebb gyerekeiknek már saját gyerekei is születtek. Sue első gyerekét, Christ, 14 éves korában szülte, aztán, amint elérték a hivatalos kórhatárt, összeházasodtak férjével, és onnantól kezdve Sue gyakorlatilag minden évben terhes volt.

Sue és Noel számára a gyermekáldás még mindig nem veszítette el a varázsát, minden újabb utódnak ugyanúgy örülnek, és nemcsak ők, hanem a gyerekek is. A népes család rendkívül összetartó, általában az ultrahangvizsgálatokra is együtt járnak, és otthon is összeülnek, hogy meghallgassák a babák szívverését Sue pocakjában, mert az édesanya azt szeretné, ha a testvérek közt már nagyon korán kialakulna a kötődés.

Sue és Noel mindketten örökbefogadott gyerekek, a saját szüleik valamiért lemondtak róluk, és úgy gondolják, talán ez lehet az oka annak, hogy ők ilyen népes családot alapítottak.

„Az a jó abban, ha ilyen nagy családban élsz, hogy mindig van melletted valaki. Azt hiszem, azt szeretjük ebben, hogy mindig van társaságod. Mindig van melletted valaki, a gyerekek mellett mindig van valaki. Nem hiszem, hogy valaha is magányosak lesznek.” – mondja Sue.

Ugyanakkor a nagy család nagy felelősség és rengeteg munka is. Noel heti 80 órákat dolgozik egy pékségben, és Sue is besegít neki, annak ellenére, hogy szinte nincs olyan időszak, amikor éppen ne lenne várandós. A Radford családban az olyan mindennapi dolgok is kihívást jelentenek, mint a reggeli rutin, vagy egy családi vacsora, hiszen egy ilyen népes háztartásban mindig van valaki, aki éppen nem akar felkelni, vagy nem találja a cipőjét, és sok éhes szájat kell etetni.

Ilyen körülmények között felmerülhet a kérdés, vajon mikor állnak le a gyerekvállalással? Ez a kérdés annál is inkább aktuális, mivel Sue most már abban a korban van, amikor a gyerekvállalás egyre kockázatosabb a magzat és az édesanya számára egyaránt. Sokan azzal vádolják Sue-t, hogy itt már nem anyai ösztönről, sokkal inkább egyfajta függőségről van szó, és még Sue saját gyerekei is azzal viccelődnek, hogy az édesanyjuk számára ez olyasmi, mint valami „saját, külön bejáratú drog”. Ugyanakkor Sue a babakocsiknak is valósággal megszállottja, és a család mindig együtt megy el új babakocsit vásárolni, amikor egy újabb családtag érkezését várják.

A cikk és fotók a filantropikum.com

2021. november 05.

 
 
 
Címkék:  

színes világ

X
EZT MÁR OLVASTAD?