A szabolcsi édesanyánál otthon indult meg a szülés! Az újszülött nem sírt fel, a mentősök élesztették újra!

2018. február 1-jén, a kora esti órákban érkezett bejelentés a mentőkhöz, mely szerint egy terhessége utolsó napjaiban járó kismamának két perces fájásai vannak. (A fotó csak illusztráció).

A mentőszolgálat a helyszínre azonnal indította a legközelebb lévő kölcsei mentőgépkocsit és az orvosi ügyeletet, majd ahogy az esetkocsi felszabadult, ők is elindultak segítségül - számol be az Oszágos Mentőszolgálat.

A szülés komplikálttá vált, több komoly nehézség is adódott
A mentőgépkocsi egy gyors vizsgálat után el is indult a kismamával a helyszínről, hogy ha lehet, a kórházban szülessen meg a kisbaba és útközben csatlakozott hozzájuk a fehérgyarmati orvosi ügyelet éppen akkor, amikor a szülés beindult. A szülés komplikálttá vált, több komoly nehézség is adódott. A megérkező esetkocsival együtt három egység személyzete küzdött a babáért. Szükség is volt a szakemberek összhangjára, mert a végre világra segített újszülött nem sírt fel. Ez az egyik szituáció, amitől mindenki fél, ám a mentésben résztvevők szakmai felkészültségének köszönhetően az újszülött élesztése sikeresen végződött. Ellátás után az újszülöttet és édesanyját stabil állapotban adták át a kórházban bajársaink.
A gyermeknek hosszú, egészséges életet kívánunk! Bajtársainknak gratulálunk! - közölték.

Forrás: Papásmamásmagazin/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay

 

2018. február 02.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?