„Azt hittem, a lányom csak féltékeny az újszülött testvérére, de a valóságtól összeomlott a világunk”

Amikor a kis Poppy Bailey nyűgös és depressziós lett, a szülei először arra gondoltak, hogy féltékeny újszülött kisöccsére.

Amikor a kis Poppy Bailey nyűgös és depressziós lett, a szülei először arra gondoltak, hogy féltékeny újszülött kisöccsére.
A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az ötéves kislény szívét hatalmas daganat veszi körbe, ami az egyik tüdejére is nyomást gyakorol. A család most megpróbál összegyűjteni 250 ezer fontot, hogy New Yorkba utazhassanak, ahol Poppy újabb esélyt kaphat a 4. stádiumú neuroblastoma kezelésére.

Poppy, aki családjával az angliai Milton Keynes-ben él, 4 éves volt, amikor az Egyesült Királyságban tavaly márciusban bevezették az első nagyszabású karantént a járvány miatt. Édesanyja, Claire, mindössze hetekre volt attól, hogy életet adjon második gyerekének, Poppy pedig izgatottan várta, hogy nagytestvér legyen.

A kisöccse, Oscar nem sokkal később, áprilisban született meg, de mindössze napokkal azután, hogy a kisöccse megszületett, Poppy hangulata drasztikusan megváltozott.

Fotó: Claire Bailey

„Eleinte annak tulajdonítottuk a dolgot, hogy féltékeny a kistestvérére, és közben a világ hirtelen bezárult a járvány miatt. Azt hittük, hogy egyszerűen csak nehéz időszakon megy át” – mondta Claire.

Miközben a karantén már hónapok óta tartott, Poppy, aki imádja a Disney hercegnőket, ugyanolyan rosszkedvű maradt, fáradtnak tűnt, és egyre kevesebbet evett.

Claire felvette a kapcsolatot a családorvossal, aki a korlátozások miatt telefonon egyeztetett velük. Vérvizsgálatot végeztek, ami kimutatta, hogy Poppynak vashiánya van, és a család abban reménykedett, hogy ez magyarázatot ad a kislány rossz kedvére és étvágytalanságára.

Néhány nappal később a háziorvos felhívta őket azzal, hogy személyesen is szeretné megvizsgálni Poppyt. Miután megvizsgálta, azt tanácsolta a szülőknek, hogy azonnal vigyék kórházba a kislányt további vizsgálatokra.

Fotó: Claire Bailey

Egy mellkasi röntgenfelvételből kiderült, hogy egy nagy daganat van Poppy szíve körül, ami az egyik tüdejét is nyomja. Az orvosok azonnal megerősítették, hogy a kislány rákos.

„A világunk pillanatok alatt összeomlott körülöttünk, képtelenek voltunk felfogni, hogy mi történik. Először nem voltunk hajlandóak elhinni, és ragaszkodtunk ahhoz, hogy a kislányunk, aki mindig is kicsattant az egészségtől, nem lehet rákos” – mondta Claire.

Aznap este Poppyt mentőautóval küldték a cambridge-i Addenbrookes kórházba, az édesapja, Ross, ment vele, Claire pedig otthon maradt Oscar mellett. „Aznap este egy szemhunyásnyit sem aludtam. Az volt életem legrosszabb éjszakája” – mondta Claire.

A biopszia és a vizsgálatok során kiderült, hogy a rák elterjedt Poppy csontrendszerében és a csontvelőben, és a kislányt mindössze hetekkel az ötödik születésnapja előtt 4. stádiumú neuroblastomával diagnosztizálták.

Fotó: Claire Bailey

A neuroblastoma a gyerekkorban előforduló rák egyik ritka fajtája, évente körülbelül 100 gyereknél diagnosztizálják az Egyesült Királyságban.

Az esetek felében a rák már nagymértékben elterjedt a szervezetben. A tünetek közé tartozik az ingerlékenység, fáradtság, energiaveszteség, sápadt bőr, étvágytalanság és csontfájdalom.

Claire elmondta, hogy korábban soha nem hallott a betegségről, de azt kívánja, bárcsak tudott volna a tünetekről.

Poppy kezelése azonnal elkezdődött, és a kislány kemoterápiát kapott.

Fotó: Claire Bailey

„Az egész olyan szürreális volt. Olyasminek tűnt, mint ami csak más emberekkel történhet meg. Folyton azt mondogattam magamnak, hogy hamarosan felébredek ebből a szörnyű rémálomból” – mondta Claire.

Poppy közben a kezelések mellékhatásaitól szenvedett, kihullott a haja, ugyanakkor halláskárosodást és izomkárosodást is szenvedett.

Versenyfutás az idővel

Claire elmesélte, hogy a kislánya imádja Rapunzelt, és nagyon boldog volt, amikor valaki egy Rapunzel parókát ajándékozott a kórháznak, ami segített neki megbirkózni a haja elvesztésével.

Poppy 13 kör kemoterápiát kapott, de a rák nem akart visszahúzódni. A szülei most versenyt futnak az idővel, hogy pénzt gyűjtsenek egy New York-i úthoz, ahol folytathatnák a kezelést.

Fotó: Claire Bailey

Poppyt még mindig az Egyesült Királyságban kezelik, és bár az orvosok nem adtak pontos határidőt, a kezelése valószínűleg még egy évig tart majd, ami azt jelenti, hogy a családnak 2022 nyarán kellene az Egyesült Államokba repülnie.

„Van egy újfajta kezelés a neuroblastomára New Yorkban, az úgynevezett Bivalent vakcina, amely végleg távol tarthatja Poppy rákját. De ez egy nagyon drága kezelés. A kórházi kezelések árának nagy részét előre kell befizetni, aztán ennek tetejébe még ott vannak a repülőutak meg a szállás is” – magyarázta Claire.

Claire és Ross is kénytelenek voltak abbahagyni a munkát, hogy Poppy megkaphassa a szükséges ellátást. Claire azt is elmondta, hogy vannak olyan időszakok, amikor Poppy a kezelése miatt radioaktív marad, ezért nem lehet Oscar közelében.

Ez azt jelenti, hogy a család időnként hetekig nem lehet együtt. „Mindennek a tetejébe még el is kell szakadnunk egymástól, ami szívszorító” – mondta az édesanya. A család most megpróbál minél több boldog emléket gyűjteni, és azt tervezik, hogy októberben meglepik Poppyt azzal, hogy elviszik a Disney on Ice műsorára.

„Az a legnehezebb, hogy összeszedjük magunkat Poppy előtt, miközben belül halálosan rettegünk a jövőtől. De igyekszünk a legjobb tudásunk szerint haladni napról napra. Nem számít, mi történik, Poppy továbbra is a legszemtelenebb, legboldogabb és leggondoskodóbb lélek, aki mindenkit megnevettet, bárhová is megy. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk neki azt a fényes jövőt, amit megérdemel” – mondta Claire.

Claire és Ross a Princess Poppy Rainbow Appeal nevet adták adománygyűjtő kampányuknak, és kétségbeesetten igyekeznek összegyűjteni a szükséges összeget, hogy folytathassák a kislány kezelését.

 
A cikk forrása: twice.hu
2021. október 19.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó