Bölcsőde, igen-nem? Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb intézményt? Social kampányában keresi az Év Bölcsődéjét a Sudocrem

Bizonyára mindenki szívesen gondol vissza gyermekkora első közösségi élményeire, amikor a pajtásai körében, önfeledt játékkal teltek a mindennapjai. A bölcsőde a társadalmi és szociális beilleszkedés egyik első jelentős lépcsőfoka, meghatározó a csemeték fejlődésében, éppen ezért roppant fontos, hogy a gyermekeink számára legmegfelelőbb létesítményt válasszuk ki. A Sudocrem legújabb, az Év Bölcsődéje elnevezésű social kampányában a hazai intézmények jelentőségére, illetve az ott dolgozók áldozatos munkájára szeretné az átlagosnál jobban ráirányítani a figyelmet.

„Erősen gyerekfüggő, hogy hány éves kortól nevezhető valaki bölcsődére érettnek. A kutatások szerint a lányok szociális szempontokból hamarabb érnek, ezért akár 8-9 hónaposan már mutatkozhat a közösségre való igény, a fiúknál erre általában csak egyéves kor után kerül sor. Másfél évesen viszont már nem okoz maradandó pszichés problémákat a bölcsőde – persze, csupán azoknak, akik nem eléggé introvertáltak ahhoz, hogy legkorábban csak háromévesen, az óvodában kezdjenek el először intézményesített keretű gyermekközösségbe járni” – mondja Vida Ági gyermekpszichológus, aki szerint a megfelelő létesítmény kiválasztásánál sok tényezőt érdemes figyelembe venni. „Először is ha tehetjük, járjuk alaposan körbe a témát; hallgassunk meg minél több szülői véleményt, illetve menjünk el nyílt napokra, akár a gyermekkel együtt is. Az igény szerinti beszoktatás, a fokozatosság a legjobb a kicsiknek, így ez is döntő mérlegelési alap lehet, valamint az alacsonyabb, 8-10 fős csoportlétszám. De talán a családias környezet, a kisgyermeknevelők képzettsége, személyisége, szakmai felkészültsége mindenekelőtt a legfontosabb.

Bölcsőde, igen-nem? Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb intézményt?

A gyermekpszichológus is üdvözli a Sudocrem kezdeményezését, amellyel a hazai bölcsik jelentőségére, illetve az ott dolgozó kisgyermeknevelők áldozatos munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet. A márka hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/szeretettelsudocrem/) az anyukák és apukák egy-egy rövid történet beküldésével nevezhetik kedvenc intézményüket 2018. november 30., 12.00-ig Az Év Bölcsődéje címre. A kampányt a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szervezete (BDDSZ) is támogatja. A nevezéseket az alábbi Facebook-linken elérhető applikációban várják:https://anapp.me/f/FUa/.

 
2018. november 16.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó