Egy anya őszinte vallomása, miután két gyermeke meghalt a felelőtlen magatartása miatt

A gyermekek, az idősek és az állatok azok, akik önhibájukon kívül a legkiszolgáltatottabbak, és az egészséges felnőtt társadalom gondjaira vannak bízva; ők a legtörékenyebbek, így leginkább rájuk kellene vigyáznunk. Balesetek mindig voltak és lesznek is, amíg világ a világ, ez elkerülhetetlen, ám akadnak olyan történetek is, amik a szándékos kegyetlenség határát súrolják.

Nap, mint nap hallani véletlenül, felelőtlen magatartás miatt bekövetkező tragédiákról, mert hát valljuk be, az ördög sosem alszik, és a balesetek legnagyobb részében elég egy pillanat is, hogy ne (vagy ne ÚGY) figyeljünk oda szerettünkre; kisbabánkra.

Mi, a Babanetnél azon vagyunk, hogy folyamatosan az aktuális időjárásnak, trendeknek, híreknek megfelelően tájékoztassuk a kismamákat/kispapákat, tippekkel, tapasztalatokkal segítsünk Titeket a terhesség hónapjaiban, és az első pár év nehézségeinek legyőzésében, ám soha nem törünk pálcát senki felett, aki hibázik! Hiszen mind emberek vagyunk, mind követünk el hibákat. Azonban az a sztori, amit a napokban olvastunk a www.fatherly.com oldalán mélyen megdöbbentett és feldühített minket. Mert szerintük két kisgyermeket 15 órára a nyári kánikulában – amikor 10 perc alatt felhevül a kicsik teste- a kocsiban hagyni nem véletlen, nem baleset, hanem kegyetlen gyilkosság.

A következő sorok csak erős idegzetűeknek ajánlottak!

A statisztikák szerint évente 37 gyermek hal meg annak következtében, hogy szülei egyedül hagyták az autójukban őket (!). 

Egy texasi anyuka csupán annyira volt képes, hogy bevallja bűnösségét az őt érő összes vádpontban, amik miatt letartóztatták, mikor több, mint egy fél napra egyedül hagyta két tipegősét, a forró, zárt, levegőtlen kocsijában, mely tette azok halálát okozta.

Amanda Kristine Hawkins tárgyalására 2018. szeptember 25-én került sor, ahol is beismerte két rendbeli bűnösségét, kiskorúak cserbenhagyásában, veszélyeztetésében; mindkét gyermeke esetében. Az asszony csupán beismerte tettét, és semmi egyéb reakcióról nem számolt be a hír a részéről. (Azt persze nem tudhatjuk, mennyire került sokkos állapotba, illetve mentálisan mennyire volt beszámítható, de az érzelmi reakciók hiánya önmagában is megdöbbentő.)

A felfoghatatlan tragédia 2017. június 20-án történt, mikor is a kétgyermekes anya, a kocsijában hagyta 15 óra hosszára (éjszakára és másnap délelőttre) az egy, ill. kétéves csemetéit, miközben meglátogatta a barátait. A városi terepjáróban mindeközben körülbelül 30 fok uralkodott, mely a két kicsi kiszáradását okozta.

A rákövetkező nap, az asszony bevitte a két csecsemőt a kórházba azzal, hogy elájultak a szabadban, virágot szagolgatva, ám a nyomozók hamar kiderítették az igazságot. A tanúvallomások alapján az is kiderült, hogy amikor a picik sírni kezdtek a közelben parkoló kocsiban, a nő barátai érdeklődni kezdtek felőlük, mire ő azt felelte, hogy „majd álomba sírják magukat”. (!!) – Itt azért felmerül bennünk néhány kérdés az ismerősök felelősségét illetően is, hiszen milyen felnőtt az, aki elfogadja ezt válaszként?!

Szemtanúk szerint, a 20 éves anyuka nem sietett azonnali orvosi segítségért még akkor sem, amikor kiderült a tragédia, hanem először megpróbálta lefürdetni őket.

Sajnos az effajta történetek nem olyan ritkák, 1998-tól napjainkig, összesen 750 olyan gyermek-halálesetet tartanak nyilván, amik azért következtek be, mert szüleik egyedül hagytál őket a forró kocsiban.

            Az eredeti hírt kommentelők egybe hangzó véleménye az volt, hogy ennek a kegyetlenségnek nincs megfelelő büntetése, de minimum be kellene zárni az asszonyt pár napra hasonló körülmények közé, hogy úgy szenvedjen, mint a két ártatlan kicsi…

Forrás: Fatherly.com     

2018. szeptember 28.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?