Egy fiatal édesanya utolsó cselekedetével mentette meg születendő gyereke életét

Egyik percről a másikra ragadta el a halál azt a fiatal, háromgyermekes édesanyát, aki élete utolsó tettével saját, akkor még anyaméhében lévő lánya életét mentette meg. 

Pillanatok alatt csapott le egy ritka, rejtőzködő, gyilkos betegség arra a fiatal édesanyára, aki élete utolsó perceiben is csak születendő gyermekére tudott gondolni.

A svéd születésű, de évek óta Ausztráliban élő 31 éves Charlotte De Martino március 6-án délelőtt lett rosszul. Épp egyedül volt otthon, a szombat délelőttöket ugyanis szeretett férjével, Michaellel kikiáltották a nő énidejének, így a férfi két lányukkal, a hároméves Frejával és az egyéves Astriddal elugrott valahová.

Charlott két idősebb lánya társaságában. Legfiatalabb gyermekét soha nem ölelhette magához, ám utolsó tettével megmenthette az életét © GoFundMe

A hathónapos terhes nő egyik percről a másikra lett rosszul egy hirtelen agyvérzés következtében. Minden erejét összeszedve még tárcsázni tudta a mentőket, aztán elvesztette az eszméletét – amit soha többé nem nyert vissza.

KÉT HÉTIG LÉLEGEZTETTÉK

Miután Charlotte-tal kórházba siettek, kislányát császármetszéssel segítették világra. A kis Runa 27 hetesen született meg, és jelenleg is koraszülött intenzíven ápolják. Egészen addig nem viheti haza az édesapja, amíg nem tud önállóan lélegezni és táplálkozni.

Az orvosok szerint valóságos csoda, hogy a csecsemő életben van. Ha édesanyja nem szedi össze minden erejét, hogy tárcsázzon, a csöppséget nem lehetett volna megmenteni.

SENKI SEM TUDJA MEGMAGYARÁZNI, HOGY VOLT KÉPES ERRE, MERT AZ ORVOSOK SZERINT AZ AGYVÉRZÉSE OLYAN LEHETETT, MINT AMIKOR EGY LÉGGÖMB KIPUKKAN– magyarázta a Daily Mail Australiának Charlotte férje, akinek élete legnehezebb döntését kellett meghoznia.

Charlotte-ot két hétig tartották életben a gépek, azonban a végzetesnek bizonyuló pillanat után már soha nem tért magához. Semmilyen előjele nem volt betegségének © GoFundMe

Két hét után ugyanis az orvosok közölték vele: felesége semmilyen agyfunkciót nem mutat és már csak a gépek tartják életben a testét. El kellett engednie a nőt, a gépeket pedig lekapcsolták.

RITKA BETEGSÉG VÉGZETT AZ ÉDESANYÁVAL

Az orvosok eleinte nem is tudták, mi okozhatta a fiatal édesanya halálos stroke-ját. Később kiderült: egy arteriovenosus malformáció nevű, sokszor a végzetes pillanatig rejtett állapot, amely során hiányzik a normál kapilláris hálózat az artéria és véna között, így az artériás vér közvetlenül a vénás rendszerbe lökődik ki.

Michael és Charlotte egy online barátkereső és utazásszervező oldalnak köszönhették szerelmüket. Sokat utazgattak együtt, a nő pedig három hónap ismeretség után kész volt arra, hogy Svédországot elhagyva lelki társához költözzön. Első pillanattól érezték: egymásnak lettek teremtve.

NOHA EGY RÉSZEM MEGHALT VELE EGYÜTT, HÉT ÉV BOLDOGSÁGOT KAPTAM TŐLE, ÉS TUDOM, HOGY EZÉRT NAGYON SZERENCSÉSNEK TARTHATOM MAGAM. CHARLOTTE ÚGY HALT MEG, HOGY PONTOSAN TUDTA: Ő VOLT A LEGJOBB DOLOG, AMI TÖRTÉNHETETT VELEM–

magyarázta a gyászoló férj, aki azt is elárulta: legidősebb, hároméves lányuk viseli legnehezebben édesanyjuk elvesztését, hiszen ő már elég idős ahhoz, hogy felfogja a halált, ám még mindig reménykedik benne, hogy anyu egyszer hazajön a kórházból. Sajnos ez már sohasem fog megtörténni...

A család barátai a világ minden tájáról online adománygyűjtésbe kezdtek, hogy támogassák a megözvegyült férjet és a gyerekeket: eddig közel 79 ezer ausztrál dollár, azaz több mint 18 millió forint gyűlt össze.

A cikk és a képek forrása: borsonline.hu

2021. április 25.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Babázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó