Egy húsz másodperces videóval mentette meg kislánya életét az anya, akit az orvosok nem vettek komolyan

Jade Rodford tudta, hogy komoly baja van a kislányának, de az orvosok megnyugtatták, csak túlzottan aggódik gyermekéért. Szerencsére az anya nem hallgatott rájuk.

 

 

A Kentben élő Jade Rodford most öt éves kisálnya, Ella csak annak köszönheti az életét, hogy édesanyja hallgatott az ösztöneire. Az orvosok egészen addig nem vették komolyan az akkor alig egyéves kislány állapotát, amíg az anya meg nem mutatott nekik egy videót a gyermek tüneteiről.

Ella 2014 novemberében váratlanul belázasodott, és szinte folyton aludt. Rodford elvitte őt az orvoshoz, aki megfázást diagnosztizált nála, és hazaküldte őket, de a kislány estére még rosszabbul lett.

– Látszott rajta, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Tudtam, hogy nem megfázásról van szó, de fogalmam sem volt róla, mi lehet a baja – emlékezett vissza az édesanya.

Rodford úgy döntött, hogy mentőt hív Ellához, de a diszpécser azt javasolta, hogy inkább vigye be a kórházba, mivel nem küldenek esetkocsit csak azért, mert egy kisgyermek belázasodott. Az anya ezután gyorsan levideózta lánya testén terjedő piros, fehér és lila foltokat, illetve azt, hogy hogyan veszi a levegőt, hogy meg tudja mutatni az kórházban a tüneteket. A videó láttán az orvosok azonnal tudták, hogy a gyermek állapotát nagyon komolyan kell venni, ugyanis életveszélyben volt. Szepszis, azaz vérmérgezés támadta meg a kicsi immunrendszerét, ami ha nem kezelnek időben, végtagvesztéssel, de sok esetben halállal végződik.

– A videó nélkül csak egy gyereket láttak volna, akinek nagyon magas láza van. Ez a húsz másodperces felvétel mentette meg a lányom életét, mert miután megnézték, végre komolyan vették az állapotát – mondta az anya, akit ezelőtt azzal nyugtatott a gyermekorvos, hogy csak túlzottan aggódik a lányáért.

Rodford megosztotta a felvételt a Facebookon, mert azt szeretné, ha minden szülőhöz eljutna. Így ha bárki hasonló tüneteket tapasztal a gyermekén, tudja, hogy azonnal orvoshoz kell őt vinni.

(via)

 

A cikk forrása: borsonline.hu

 

2019. június 16.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?