Egy koraszülött életének első éve

Koraszülöttként is sok esély van az erős életre! Nézzük, hogyan örökítette meg egy kisfiú apja fotókban az első kissé félelmetes évet

 

 


Egy terhesség általában a fogantatástól a 38 hétig tart, vagyis az utolsó menstruációs időszak végétől kb. a 40 hétig. A normál szülés a terhesség 37 és 42 hete között következhet be. Ez alatt az idő alatt a babák egy tarkabab méretű embrióból egy teljesen kifejlett babává fejlődnek az anya méhében. Ez egy izgalmas és egyben ijesztő időszak mind az anya, mind az apa számára – ez  a ciklus  a babaholmik,- pelenkavásárlással, valamint szakkönyvek olvasásával teli időszak a leendő szülők számára.  

Ezért lehet olyan megrázó, amikor egy baba koraszülöttként érkezik a világra. Bár viszonylag gyakori és az orvosok által kezelhető a koraszülés, egy koraszülött baba azonban nagyon sok egészségügyi kockázattal néz szembe, amelyek veszélyeztetik a túlélési esélyeit. Koraszülésnek számít minden olyan szülés, amely a terhesség 37. hete előtt következik be. Lyndsey babája azonban egy sokkal szélsőségesebb eset volt. Ward Miles azonban három és fél hónappal a várt időpont előtt született.

Születésekor mindössze másfél kilót nyomott, és élete első 107 napját a kórház újszülött intenzív osztályán kellett töltenie. Nehéz időszak volt ez Lyndsey és férje számára, de tudták, hogy nekik és a fiúknak is lesz erejük kibírni.

Ward édesapja, aki egy profi fotós is, úgy döntött, hogy teljes egészében dokumentálja kisfia első életévét. A kisfiú 365 nap alatt végbement fejlődése figyelemre méltó reményt adhat minden olyan leendő szülőnek, akinek gyermeke szintén koraszülöttként érkezik a világra.

A cikk forrása: https://www.pregnancyvideo.net/

Roxán , 2021. augusztus 22.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó