Erről beszéltek a halálos beteg gyerekek, amikor megkérdezték őket, mit szerettek a legjobban az életükben

Betegségük végső stádiumában lévő gyermekektől kérdezte meg egy dél-afrikai gyermekorvos, hogy mik a fontos dolgok számukra.

Egyes válaszaikkal náluk idősebbeket is szégyenbe hoztak volna. Alistair McAlpine menthetetlen gyerekeket kezel. Feladata, hogy utolsó napjaikat a lehető legnyugodtabban és legboldogabban töltsék el.

Erről beszéltek a halálos beteg gyerekek, amikor megkérdezték őket, mit szerettek a legjobban az életükben

Nemrégiben azt a kérdést tette fel a 4 és 9 év közötti kis pácienseinek, hogy mit szerettek a legjobban életükben. Mint azt az orvos Twitter-oldalán közzétette, válaszaik meghatóan őszinték voltak. Valamennyien bevallották, hogy imádják a fagylaltot, azokat, akik megnevettetik őket, többen kedvenc háziállataikat, főleg kutyáikat is megemlítették. Ugyanakkor egyikük sem sajnálta, hogy nem nézett több tv-t, nem volt többet fent a Facebookon, és egyikük sem szeretett másokkal veszekedni vagy verekedni. Természetesen egyikük sem szerette a kórházat - idézte a Mirror .

Voltak, akik a könyvekért rajongtak, ki Harry Potterért, ki az űrtörténetekért. Egyikük kijelentette, hogy ha meggyógyul, szeretne olyan lenni, mint Sherlock Holmes. Egyikük pedig így írt: „Emberek, olvassatok a srácoknak. Imádják”. Sokan ragaszkodtak szuperhős-játékaikhoz, Batmanhez és Sophie hercegnőhöz. Megemlítettek tengerparti élményeket, nagy úszásokat a hullámokban, homokvár-építéseket.

Ami a szülőket illeti, többnyire sajnálták őket, vagy aggódtak értük. „Remélem, Anyával minden rendben lesz. Látom rajta, hogy szomorú.” „Apának nem szabad bánkódnia. Hamarosan újra lát majd.” „Isten gondját viseli Anyámnak és Apámnak, ha én elmegyek” – mondták a gyerekek.

 

2018. február 19.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?