Fejbe rúgta a vajúdó anya, fél szemére megvakult a szülésznő

Az 53 éves szülésznő nem gondolta, hogy élete utolsó szülését fogja levezetni.

Szomorú történetről számolt be a Blikk: egy szülésznő egy rossz mozdulat miatt fél szemére megvakult, amikor egy vajúdó anya fejberúgta.

Az elismert szakember pályafutásának végét is jelentette a rúgás.

Az 53 éves szülésznő éppen egy szülésnél segédkezett, amikor a harmadik gyermekével vajúdó páciense - valószínűleg a nagy fájdalmai miatt - véletlenül óriási erővel fejberúgta.

"Éjszakai műszakban dolgoztam aznap, de álmomban sem gondoltam volna, hogy több évtized után az utolsó szülést vezetem le" - idézi a Blikk az asszonyt.

"Úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben van: rutinos kismama feküdt a szülőágyon. Hamar eljutottunk a kitolási szakaszba, azaz a legnehezebb részhez, amikor kibújik az újszülött."

Ekkor azonban a szülésznő a páciens fölé hajolt, akinek akkora fájdalmai voltak, hogy emiatt rúgott egyet.

"Az iszonyú erejű és teljesen váratlan rúgás a bal szememet találta telibe. Életemben nem éreztem ehhez hasonló fájdalmat, de tudtam, hogy semmi mással nem törődhetek, csak a kismamával és azzal, hogy a csecsemő épségben megszülessen. Nem volt időm sem a fájdalmammal foglalkozni, sem segítséget hívni, csak azt a pillanatot vártam, hogy a baba felsírjon. Még az ilyenkor szokásos teendőket is elvégeztem az újszülött körül, csak ezután törődtem magammal" - mondta a nő a lapnak.

A Blikk azt írja, hogy a szülésznő balesete életre szóló károsodással járt, ugyanis a szeméről levált a retina. Ezt többórás műtéttel sem sikerült helyrehozniuk az orvosoknak, így szülésznő örökre felhagyhat a hivatásával.

A szülésznő a fél szemére megvakult, így a szülőágy mellett sem segédkezhet többé.

A történetnek van még egy szomorú hozadéka: a nő a lapnak azt állítja, a kórház, ahol dolgozott, sem foglalkoztatni nem tudja, sem kártérítést nem tud neki fizetni, pedig az államkincstári határozat kimondja, hogy az eset üzemi balesetnek minősül. A Blikk szerint ezt a kórház vitatja és nem akar fizetni egykori dolgozójának.

Marianna elismert, nagy tapasztalattal bíró szülésznő volt. Soha többé nem gyakorolhatja hivatását

Marianna elismert, nagy tapasztalattal bíró szülésznő volt. Soha többé nem gyakorolhatja hivatását

A Blikk megszólaltatta a szülésznő ügyvédjét, aki kiemelte, hogy teljesen egyértelmű, hogy az ügyfele üzemi balesetet szenvedett, mert a baleset a kórházban, a szülőszobában, a szülőágy mellett, konkrét munkavégzés közben történt vele. Az ügyvéd és a szülésznő a bírósághoz fordulnak, mert szerintük 5 millió forint nem vagyoni kártérítés és havi járadék illeti meg a szülésznőt.

A Blikk megkérdezte a szóban forgó kórházat is, ők azonban nem válaszoltak a lapnak. Amennyiben a Blikk cikke frissül a válasszal, mi is beszámolunk a fejleményekről.

Forrás: Blikk, /szeretlekmagyarorszag.hu, illusztráció: Pixabay

 

2017. december 19.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?