Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét

Az úttörő projektben résztvevő adományozó a család barátja Ewa Rosen, 61 éves svéd kétszeres anya, és négyszeres nagymama volt. Malin Stenberg és párja Claes Nilsson először névtelenek akartak maradni, ám amikor gyermekük betöltötte az egy éves kort, úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák történetüket. Azért döntöttek így, hogy az ő történetükkel reményt adjanak más családoknak is, ahol a nő méh nélkül született vagy más ok miatt el kellett távolítani a méhét

Egy évvel ezelőtt Malin Stenberg egy svéd nő történelmet írt, amikor egy méhtranszplantációt követően egészséges babának adott életet. Vincent egy rendkívül aktív és csintalan egy éves baba, így már nyugodtan mer beszélni arról a csodálatos történetről és érzésről, amikor ő is anyává válhatott.

Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét

29 éves korában megismerte Claes Nilsson-t egy korábbi golfversenyzőt, akivel szinte azonnal egymásba szerettek, de amikor a férfi megtudta, hogy Malinnek nem lehet gyermeke, nem volt hajlandó elfogadni ezt a tényt. Folyamatosan lehetőségek után kutattak mind a ketten.

Majd Malin csatlakozott a közeli Göteborgi Egyetem úttörő projektjéhez, amelyen kilenc fiatal nő vett részt. A donorok olyan asszonyok voltak, akik már nem akartak több gyermeket szülni, mert ők már családot alapítottak és ezért hajlandók voltak felajánlani a méhüket. Ezek az asszonyok a beavatkozásra jelentkezőkkel baráti vagy rokoni kapcsolatban álltak.

Úgy néznek ki, mint bármely más boldog család. De sokkal több okuk van a boldogságra, mint más átlagos családnak.

Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét

Túlélő: A család kezdetben úgy döntött, hogy névtelen marad, de most, hogy gyermekük Vincent egy éves lett, úgy döntöttek, hogy megszólalnak.

Miss Stenberg elmondta a Daily Mail-nek, reméli, hogy a története megosztása reményt ad más nőknek, akik kétségbeesetten kergetik beteljesületlen álmaikat, hogy családjuk lehessen. A beavatkozás után 43 nappal az akkor 35 éves Malin először életében menstruált, és közel egy évvel később terhes lett. A megtermékenyítés lombikprogram segítségével történt, és már az első beültetési kísérlet sikeres lett.

Egy brit felmérés szerint 15 000 brit nő van, aki méh nélkül született vagy eltávolították a méhét. Mostantól már nekik is lesz lehetőségük anyává válni, és  a transzplantáció előnyeiből részesülni.

Richard Smith, a Womb Transplant UK vezetője felkészült arra, hogy sok hasonló beavatkozást indítsanak el itt.

Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét Íme egy nő, aki méh nélkül született, ám nem sokkal később egy orvosi csodának köszönhetően világra hozta gyermekét

Tavaly szeptemberben született Vincent.

Most egy éves, ő az első gyermek, aki világra jött az édesanya méhtranszplantációja után. Más országokban is kísérleteztek ilyen beavatkozással, (négy ilyen méhbeültetésről tudnak) de ott nem volt sikeres a műtét.

A svéd pár Malin Stenberg és Claes Nilsson szoros kapcsolatot ápol a donor hölggyel, aki Vincent keresztanyja lett.

Ewa Rosen keresztfiát a világ hetedik csodájának hívja, mivel két saját fia és négy lány unokája mellett ő a hetedik csoda az életében.

Malin és férje nem akarnak Vincentnek kistestvért, mert félnek attól, hogy a második terhesség már erős kockázatot rejtene magában.

A cikk forrása: dailymail.co.uk

2017. szeptember 10.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?