Itt a gendersemleges Barbie, és már most mindenki imádja

A Mattel a legújabb dobásával azoknak a gyerekeknek szeretne kedvezni, akik nem akarják, hogy a nemi szerepek befolyásolják a játékaikat: a legújabb Barbie-babák viselhetnek rövid és hosszú hajat, hordhatnak szoknyát, de nadrágot is. 

Itt a gendersemleges Barbie, és már most mindenki imádja

A 2019-es Oscar-gála egyik legnagyobb port kavaró szettje Billy Porter estélyije volt; korábban nem sok példa volt arra, hogy egy férfi estélyiben vonuljon a vörös szőnyegen. Úgy fest, mostanra érkezett el az idő arra, hogy végre ne csak a neme határozza meg, ki milyen ruhát választhat magának.

A Mattel nemrég piacra dobott 6 babájának külseje szabadon variálható: hordhatnak férfias vagy nőies ruhát. a hajuk lehet rövid vagy hosszú – a gyereken múlik, hogy szeretné látni új kedvencét. Hiszen a gyerekek számára a nemek még egészen mást jelentenek, mint a felnőtteknek, most pedig meg is lesz az alkalmuk arra, hogy szabadon szárnyalhasson a fantáziájuk a Creatable World babákkal.

,,Ezek a gyerekek csodás felnőttek lesznek majd. Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy ők fogják majd megtanítani az idősebb generációnak, hogyan is kell befogadóbbnak, megértőbbnek lenni, és ők érik majd el, hogy ne legyenek szükségek címkékre” – vallja Monica Dreger, a Mattel fogyasztói részlegének alelnöke.

A gendersemleges Barbie-csapaton a vezetőség mellett orvosok, szülők és gyerekek is dolgoztak, és a célcsoport külön a lányok vagy a fiúk helyett egyszerűen csak a gyerekek. A babák testalkata sem olyan már, mint a klasszikus Barbie-babáké: inkább olyan, mint a tiniké, és próbálták mellőzni Barbie idomait és Ken széles vállait is.

 

 

Barbara , 2019. október 02.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó