Karantén 6 gyerekkel: egy brit anyuka hétköznapjai koronavírus idején

Néha egy gyerek is sok, na de hat? Különösen, ha kényszerűségből egész nap össze vagy zárva velük. A 48 éves Kellynek azonban ezzel semmi gondja nincs.

Karantén 6 gyerekkel: egy brit anyuka hétköznapjai koronavírus idején

Pár hete még szinte teljesen ismeretlen fogalmak voltak az egészségügyi távolságtartás vagy az önkéntes karantén fogalma, mára azonban a hétköznapok része lett, így vezeti fel új sorozatát a Metro. A lap Az én karanténom címmel indított sorozatot, melyben bárki elmesélheti, hogyan tölti az önként vállalt vagy hatóságilag előírt bezártság napjait, heteit.

A sorozat első részében Kelly Newton, egy 48 éves nevelőszülő és vállalkozó meséli el, milyen a karantén hat tinivel együtt.

"7:30. Magamtól kelek fel. Csinálok egy csésze teát, miközben átnézem az üzeneteket, és átpörgetem a közösségi médiát"

- kezdi a részletes beszámolót Kelly.

A délelőtt meglepően csendesen telik beszámolója alapján. A lányok tanulnak, az iskola pedig folyamatosan információkkal látja el őket és a szülőket is, a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról

Amikor kicsit már lankad a figyelmük, Kelly mindig kiküldi őket egy kicsit játszani a kertbe. A lányok ugrálnak a trambulinon, egymással viccelődnek, szóval igazi tinik. Később ketten nekiállnak süteményt sütni.

A délután első felében jut idő egy kis tévézésre, miközben a férjének összeírja a bevásárlólistát. Külön megjegyzi, hogy a tinik "annyit esznek, mint a lovak", ez különösen igaz az egyik fiára.

Miután a férfi hazaér, két fiúval elindulnak a közeli boltokba vásárolni. Több boltot is bejárnak két óra alatt, de végül vécépapír, csirke és darált hús nélkül kénytelenek hazatérni. Úgyhogy változik a vacsora és hűtő alján még megbúvó kolbász lesz a vacsora hagymával és chorizóval.

Mindig összeülnek az asztalhoz vacsorázni, de ezúttal már egy közös rituálé előzi meg az étkezést: a kézmosás. Este hattól már lazítás van. Van, aki a híreket lapozgatja át, este nyolcra azonban a többség már megfürödve kezd el tévézni. Közben Kelly és a férje arról beszélgetnek, hogy a férfi szerződése lejár a hónap végén, és valószínűleg nem hosszabbítják meg.

Ez még nem is lenne nagy baj, csakhogy a férfi saját vállalkozása (redőnyös) is kezd befulladni: egyre kevesebb a megkeresés a koronavírus-járvány miatt. Mivel nincs jobb taktika a várakozásnál, egyelőre nem feszegetik tovább a kérdést. Este 1-kor mindenki ágyba bújik.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2020. március 23.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó