Kegyetlen döntés elé állították: választania kellett a párja és a gyermeke élete között

Egy nő ikreket várt, azonban egy súlyos betegség miatt úgy tűnt, sem ő, sem a picik nem élik túl a terhességet.

Craig Fyfe és felesége ikreket vártak. Sajnos egy ritka rendellenesség miatt az egyik baba meghalt. De ezután jött csak az igazi sokk: az orvosok közölték az apával, hogy választania kell a felesége és a másik baba között, mert csak az egyik életét menthetik meg. Craig és Melanie 2016 októberében házasodtak össze. Már volt egy fiuk, a 3 éves William. Amint a Mirror írja, a nászút alatt fogantak az ikrek.

Kegyetlen döntés elé állították: választania kellett a párja és a gyermeke élete között

Beszéltünk róla, hogy szeretnénk még egy gyereket, de minket is meglepett, milyen gyorsan teherbe estem.

- mesélte a 35 éves Melanie. Hamarosan az is kiderült, hogy egypetéjű ikreket várnak, akik sajnos iker-iker transzfúziós szindrómában (az angol rövidítése TTTS) szenvednek.

A TTTS olyan placentarendellenesség, amikor a két magzat keringése a közös méhlepényen keresztül érösszeköttetések útján kapcsolatban áll egymással. Az ikrek egyik tagja (donor) vért ad a másiknak (recipiens). Azért veszélyes ez mindkét magzatra, mert a donor növekedése lelassul, vérszegény lesz, csökken a magzatvízének mennyisége és lelassul a fejlődése, míg a recipiens magzatnál szívproblémák léphetnek fel, folyadék-túltengése lesz, és túl sűrű lesz a vére.

Melanie-t megoperálták, és sokáig úgy tűnt, minden rendben, a magzatok szépen fejlődnek. Ám az anyuka rosszul lett, éjszaka izzadt, felment a láza. Fertőzést diagnosztizáltak nála, ezért vissza kellett feküdnie a kórházba. Craiget a munkahelyén érte a kórház hívása, hogy azonnal be kell mennie.

Kegyetlen döntés elé állították: választania kellett a párja és a gyermeke élete között

Amikor odaértem, közölték, hogy az ikrek közül az egyik pici meghalt. Teljesen lefagytam. Nem tudtam elhinni.

– emlékezett vissza a férfi. Sajnos azonban ezzel még nem volt vége a rossz híreknek. Az orvosok megmondták, hogy Mel szervezete fertőzéssel küzd. Ha nem tesznek ellene semmit, őt is elveszíthetjük."

Megkérdezték, hozzájárulok-e az abortuszhoz, hogy Mel meggyógyítására koncentrálhassanak. Választanom kellett a baba és a feleségem között.

Craig időt kért, de néhány óra múlva újabb rossz hír érkezett. Sajnos a másik kisfiú is meghalt. Igaz, így megmenthették az anya életét. Borzasztó nehéz időszak következett a házaspár számára. A legnehezebb talán az volt, miként mondják meg Williamnek, hogy mégsem jönnek haza a babák.

Kegyetlen döntés elé állították: választania kellett a párja és a gyermeke élete között

A kicsik temetésére 2017. március 14-én került sor, ahol az apának az a gondolata támad, hogy rendez egy jótékonysági futást a gyerekek emlékére, és hogy felhívják a figyelmet a TTTS-re. Sokan megütköztek, de még többen csatlakoztak a kezdeményezéshez a barátok és rokonok közül.

Velük tartott többek között Melanie legjobb barátnője, Jodie, aki valamivel szerencsésebb volt, már ha lehet ilyesmiről beszélni ebben az esetben. Ő is elvesztett egy gyermeket TTTS következtében, de az ikerpár másik tagja megszületett, Jocelyn egészséges, és immár tíz éves.

A futásra májusban került sor, és több mint 2000 font (közel 700 ezer forint) gyűlt össze a TTTS Registry számára, amely adatokat gyűjt a brit TTTS babákról, hogy az információk segítségével az orvosok fejleszthessék a kezeléseket, és több életet menthessenek meg.

Kegyetlen döntés elé állították: választania kellett a párja és a gyermeke élete között

via Mirror/szeretlekmagyarorszag.hu

 

2017. november 13.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?