Ki lesz az év Családbarát Irodája?

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom most összefogott Az Év Irodája verseny szervezőivel, hogy együtt mutathassák meg a családbarát munkahelyek fontosságát. 2019. október 19-én, az OfficeXPO kiállításán Az Év Irodája versenyen kiosztásra kerül az első „Az Év Családbarát Irodája” elnevezésű díj is. 

Ki lesz az év Családbarát Irodája?

Az Év Irodája verseny kiállításán, az OfficeXPO szombati napján a családbarát irodák kerülnek a középpontba. A látogatók különböző bemutatott mintákon, prospektusokból és kisfilmeken keresztül ismerhetik meg a mai magyar vállalkozói szféra által kínált családbarát lehetőségeket a munka világában.

Ki lesz az év Családbarát Irodája?

A multik már régen foglalkoznak a családbarát foglalkoztatási konstrukciók kialakításával, fejlesztésével, amelyek jól másolható modellek. A Magyarországon működő külföldi cégektől sokat tanulhatnak a magyar vállalkozók is. Nem meglepő, hogy tavaly is nagyvállalatok érdemelték ki a családbarát munkahely címet (pár példa a teljesség igénye nélkül: BDO Magyarország Kft., Budapesti Közlekedési Központ, Budapest Bank Zrt., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Waberer’s- Szemerey Logisztika Kft.). Idén már nem csak ezt a minősítést lehetett megszerezni, hanem verseny is indult a vállalatok között, hogy melyik cég az, aki ma magyarországon a leginkább családbarát munkahely.

Mondhatjuk természetesen, hogy a nagyobb vállalatoknak több forrása van családbaráttá tenni a munkahelyet, de ez nem csupán pénz kérdése. A családbarát munkahely megvalósítása sokkal inkább függ a szemlélettől, hogy a munkáltató belátja-e, hogy alkalmazottai sokkal jobban teljesítenek, ha támogatja őket testi és lelki épségük építésében.

Igenis, megérdemeljük az olyan munkalehetőséget, amely mellett mi, szülök bátran és magabiztosan tudunk gyermeket vállalni, családot építeni, szeretteinkkel időt tölteni, egészségesen élni. A családbarát munkahelyi intézkedések mind ehhez járulnak hozzá. Ezen törekvések a nyugati társadalmakban odáig is eljutottak, hogy a gazdagabb vállalatok saját bölcsödét, óvodát, ingyenes étkezést, orvosi szolgáltatást és sportolási lehetőséget biztosítanak az alkalmazottaiknak. Ma Magyarországon már az is nagy siker, ha egy munkáltató nem néz lehetséges veszélyforrásként folyton a kisgyermekes alkalmazottjára.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azzal a céllal hirdette meg Az Év Családbarát Irodája kategóriát, hogy felhívják a figyelmet a családbarát irodákra, és a bennük rejlő lehetőségekre, elősegítsék a hazai munkáltatók tanulását ezen a területen, és támogassák őket a szükséges lépések megtételében. Ezen mindenki nyer, hiszen ha segítjük a kisgyermekes szülők ismételt munkába állását, egy kiaknázatlan területet aktiválunk a munkaerőpiacon, ami jelentősen enyhítheti a manapság tapasztalható munkaerőhiányt.

„Nem csak a díj kiosztásával szeretnénk reflektorfénybe állítani a legjobb működő példákat hanem egy kiállítás keretében is szeretnénk bemutatni a fizikai megvalósulását egy családbarát irodának. Az októberi OfficeXPO irodai kiállításunk szombati napján - október 19-én - olyan előadókat szólítunk színpadra, akik minden nap tesznek azért, hogy a munkavállalók számára családbarát környezetet biztosítsanak - mondta Fodor Dániel Az Év Irodája verseny főszervezője.

Forrás:

A Háromkirályfi, Háromkirálylány mozgalom hivatalos írásbeli sajtótájékoztatója

http://www.balansz.info/

SZHK , 2019. október 18.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó