Kiborultak a szülők azon, hogy a tiltásuk ellenére a nagyszülők kilövették a kislányuk fülét

A fiatal szülők ideiglenesen megszakították a kapcsolatot a mamával és a papával, és ezután már csak úgy engednék az unokát a közelükbe, ha valamelyikük felügyeli őket. - olvashattjuk az szmo oldalán. 

"S.ggfej vagyok, ha nem akarom a lányomat többé egyedül hagyni a szüleimmel, miután kilövették a gyerek fülét az engedélyünk nélkül?" - tette fel a kérdést egy fiatal apa a Reddit közösségi oldalon.

El is mesélte, miért is robbant ki a családi balhé. A 22 éves fiúnak és 23 éves párjának van egy 9 hónapos kislánya, akiért természetesen az egész családjuk odáig van. A fiatal szülők úgy döntöttek, hogy addig nem lövetik ki a kis Thalia fülét, amíg nagyobb nem lesz és el tudja dönteni magától, hogy szeretné-e ezt, vagy sem. Az apa nem díjazza azt, hogy babakorban lyukasszák ki a kislányok fülét, amikor még nem tudnak beleegyezni vagy ellenkezni. Ezzel egyetért a menyasszonya is, akinek szintén kiskorában lövették ki a fülét, de hiába, mert a lány mindig is utálta a fülbevalókat, és most sem hord soha.

A nagyszülőket azonban ez nem érdekelte. Folyamatosan azt mondogatták, hogy milyen aranyosan nézne ki a kislány fülbevalóval. A szülők viszont megmondták, hogy ők ezt nem akarják, és nem is lesz kilyukasztva a kis Thalia füle.

Ám amikor a fiú szülei egyszer vigyáztak a babára, áthívták az anyuka egyik barátnőjét, aki kilövette a kicsi fülét, amin aztán a fiatalok rettenetesen kiakadtak.

"Nagyon felháborodtunk azon, hogy a hátunk mögött mégis megcsinálták. Azóta nem is beszéltünk velük azért, mert nem tartottak tiszteletben a döntésünket. Mindenki azt mondja, hogy túl nagy ügyet csinálunk ebből, és nem szakíthatjuk el tőlük örökre az unokájukat.

Ezért úgy döntöttünk, hogy csak akkor láthatják Thaliát, ha egyikünk ott van, így nem lesznek vele egyedül. De még így is mindenki s.ggfejnek tart minket, amiért egy nem is olyan nagy dolog miatt büntetjük őket és úgy bánunk velük, mint a gyerekekkel. Még a menyasszonyom szülei is azt gondolják, hogy az ellenőrzött látogatás már túl sok, és az lenne a jó, ha ugyanúgy lehetnének Thaliával, mint eddig. A véleményünk viszont nem változott és nem is akarunk változtatni rajta, ezért most gyakorlatilag mindenki ellenünk van. Tényleg mi s.ggfejek vagyunk, amiért nem bízunk annyira bennük, hogy egyedül hagyjuk a lányunkkal, és azt preferálnánk, ha valamelyikünk mindig ott lenne velük ilyenkor?"

- kérdezte a fórumozóktól.

Több mint 1600 komment érkezett a kérdésére, a többség pedig egyetértett az apával abban, hogy jogosan döntöttek így.

"Ez felér egy bántalmazással. Ti nem járultatok ehhez hozzá. Nem lehet rájuk bízni egy olyan gyereket, aki még nem tud kiállni magáért. Addig is nem lehetnek vele felügyelet nélkül. A tetteknek következményei vannak" - véli egy kommentelő.

"A szüleid nem tartották tiszteletben, amit mondtatok. Ahogy te is írtad, a lányod még túl kicsi ahhoz, hogy a beleegyezését adja, és ti, mint a szülei nem akartátok ezt. Szerintem később lazíthattok a szabályokon, ha már tiszteletben tartják a határokat. Egyáltalán bocsánatot kértek ezért?" - írta egy másik.

"Szerencsések, hogy nem mentél a rendőrségre és nem jelentetted fel őket bántalmazás miatt őket és a barátjukat is. Hálásak lehetnek, amiért még egyáltalán engeditek, hogy láthassák a lányotokat" - véleményezett egy harmadik.

Ti mit gondoltok?

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu
Nyitókép: Pixabay.com

2021. július 07.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó