Komoly károkat okoz a gyerekben, ha sokáig hazudunk neki a Mikulásról, Angyalkáról vagy Kis-Jézusról

A híres gyermekpszichológus, Dr. Gummer szerint a gyerekek egy adott életkora után a szülőknek azonnal abba kellene hagyniuk a Mikulásról való füllentést, mivel minél tovább tartjuk őket ebben a hazugság szőtte irreális világban, annál nagyobb sérüléseket okozhatunk nekik.

Nyakunkon az ünnepek: mindenhonnan csillogó fények, füzérek, karácsonyi dallamok és illatok áradnak, a gyerekek végre végignézhetik újra a kedvenc karácsonyi mesefilmjüket, mi szülők pedig folyamatosan töprenghetünk azon, hogy a Mikulás és az Angyalka vagy Kis-Jézus hogyan csempéssze be észrevétlenül az ünnepi ajándékokat mikor annak eljön az ideje.

Minden varázslatos dolognak egyszer vége szakad, és ez nincs másképp a Mikulás és az Angyalka jelenségével sem, mivel egy adott életkor után már egyre több kétely és kérdés gyűlik fel a gyerekekben a karácsonyi csodákkal kapcsolatban – írja a tyla.com.

Ha te is pont abban a helyzetben vagy, hogy azon gondolkodsz, most már ideje lenne-e elmondani a csemetéidnek az igazságot, akkor most jól figyelj! Sok szülőben ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon ha elárulom, hogy ki is áll a Mikulás és az Angyalka illúziója mögött, akkor még fognak hinni nekem valaha a gyerekeim?

Dr. Amanda Gummer végre remek tanácsokkal látja el a kétségbeesett szülőket a nagy leleplezés kapcsán.

A szakember szerint az igazság elmondásához a legmegfelelőbb életkor 10-11 év körül van, rögtön azelőtt, hogy a gyerek elkezdene felsőbb osztályokban tanulni.

„Sok szülő úgy véli, hogy az iskolában 4. osztály környékén már nagy az esélye annak, hogy a töretlen gyermeki hit miatt gúnyolódás tárgyává válnak, így a legtöbben 10-11 éves körül előtt mondják el gyerekeiknek az igazat.

Ezen kívül pedig tovább nehezítheti a helyzetet a gyerekek folyamatos kérdezősködése, amire muszáj hazugsággal felelnünk, ha fenn akarjuk tartani a látszatot.” – mondja a szakember.

Dr. Gummer a hosszú távú hazugságok veszélyeire is felhívta a figyelmünket:

„Rendkívül fontos, hogy a gyerekeink higgyenek nekünk és megbízzanak bennünk, de ha sokáig húzzuk a karácsonyt övező misztikumot, akkor felléphet a szavahihetőségünk megkérdőjelezése, ami miatt a későbbiekben akár romolhat is a gyerekekkel való kapcsolat.”

A szakember egy remek tippel is ellátott bennünket:

„Várjuk ki, amíg kérdezősködni fognak és akkor őszintén kérdezzük meg tőlük, hogy ők mégis mit hisznek az egészről. Sokkal egyszerűbb megerősíteni a gyanúikat, mint a semmiből lerombolni mindent, amiben eddig hittek.”

Viszont az is rendkívül fontos, hogy emlékeztessük őket, hogy ettől még ugyanolyan csodálatos karácsonyi pillanatok várnak rájuk, hiszen a karácsony csodája a szeretetből, kedvességből, és figyelmességből ered.

A cikk forrása: filantropikum.com

2020. december 20.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XBabázz lazán! - Teakiadó