Öt oldal játszva tanulás

Körülbelül három hete érkezett hozzánk kipróbálásra a V-tech Activity kockája, a 25 hónapos kisfiam nagy örömére. Alapvetően nem nagyon található meg nálunk ehhez hasonló játék, ezen kívül csupán egy-két hangot adó játéka van a fiamnak, de ez a kocka nagyon tetszett neki. Ami anyukaként nekem különösen elnyerte a tetszésemet az az, hogy ki-be kapcsolható a játék, sőt még a hangerőt is állíthattam rajta, két fokozatban. 

Kikapcsolt állapotban is élvezhető a játék: a színes forgók segítségével és a fogaskerekekkel a színeket és tárgyakat ismerhetik meg a gyerekek, illetve forgathatják őket, így fejlesztve a kézügyességüket. Az egyik oldalon helyet kapott egy formabedobó, valamint egy kismajommal tudtunk fel-le csúszdázni, ez kifejezetten tetszett a fiamnak.

Bekapcsolt állapotban a kis zongorán „játszott”a legtöbbet, nagyon tetszett neki az, hogy itt állathangokat utánozhatott, felismerte melyik szín villan fel. Valamint mi éppen a színek megnevezését is  „tanuljuk” így azt is nagyon élvezte. Játékos feladatokat is ad a kocka, a gyerekeknek meg kell találniuk mely állat milyen hangot ad ki, ha sikerül eltalálniuk, dicséretet kapnak. 

Természetesen az első napokban játszott vele a legtöbbet, de a mai napig sokszor magától előveszi, és akár tíz percig is eljátszik vele egyedül, ami nagy segítség lehet a szülőknek. Azonban nem feltétlenül magányos játék, hiszen ha odaülünk a gyermekek mellé közösen játszani, fejlesztésre is használható, a kis mesekönyvből mesélhetünk, vagy éppen együtt énekelhetjük a hozzá tartozó dalt, különböző közös játékokat találhatunk ki a kocka segítségével. A kocka tetején kapott helyet egy mutató, amit ügyesen el tudnak tekergetni a kis kezek, itt szintén aranyos mondókák szólnak, megtanulhatják melyik állat milyen ételt szeret és hasonló apró okosságokat.

Az egyetlen, ami talán annyira nem volt pozitív a számunkra, az a formabedobó része, inkább a nagy középső lyukon dobálta be a gyerek a formákat és nem a különböző alakzatoknak szánt helyen, ennek talán lehetne praktikusabb a kialakítása. Persze ez minden gyereknél egyedi lehet, ez csak a mi tapasztalatunk. Viszont ami szintén jó tanács, hogy ez a játékrész jobban megköveteli a szülő segítségét, hogy megtanítsa a gyermeknek a formarendezős rész megfelelően történő használatát.

Amit még fontos megemlítenem, hogy az egész kocka masszív műanyagból készült, így bírja a dobálást-kalapálást is, ami nem hátrány egy három év alatti gyereknél.

Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy kipróbálhattunk ezt a játékot, az ünnepek közeledtével bátran ajánlom az ilyen játékok iránt nyitott szülőknek is.

2020. október 26.
 
 
 
Címkék:  

színes világ

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó