Radics Gigi: Őszintén az anyaságról – Exkluzív interjú

Radics Gigi hazánk elsőszámú női énekes dívája, aki pici gyerekkora óta tudatosan építette fel sikerét. Szemtelenül fiatalon jutott a hazai pop szakma csúcsára, és most 24 évesen egy másik álma is valóra vált: anya lett…


Fotó: Radics Gigi

Engedd meg, hogy gratuláljunk! Hogy éled meg az anyaságot?

Életem legcsodálatosabb dolga és közben érdekes, hogy teljesen természetes is. Olyan, mintha Bella mindig is meglett volna. Pedig még csak egy hónapos. Az anyaság azt hiszem tényleg az egyik legfőbb célja a nők életének, legalábbis én ezt érzem. Új életet adni, egy babáról gondoskodni az összes nehézségével együtt csoda érzés.   

Milyen a személyisége Bellának?

Bella alapvetően nyugodt baba, bár, ha éhes vagy fáj a pocakja, akkor hallatja a hangját rendesen. De ha minden rendben, a pelus is tiszta, akkor nyugalom van és akkor rend a lelke mindennek. Egyébként nagyon szeretem a hangját, egyre erősebben és határozottabban jelzi, ha valamire szüksége van. Az én hangomtól mindig megnyugszik és ez így van az első pillanattól kezdve. Azt hiszem mindentől függetlenül elég határozott személyisége lesz, szerintem körülbelül olyan, mint én.

Kire hasonlít jobban?

Mindkettőnket látom benne, a fülecskéit a haját, talán a nagy szemeit is tőlem örökölte, de a szája formája egyértelműen Ároné. Szeretném, ha Áron szemszínét örökölné, ez majd ezután derül ki. 


Fotó: Radics Gigi 

Könnyű volt a szülés?

Én a természetes szülés híve vagyok, de sajnos az esetemben császárra volt szükség. A vajúdás megkezdődött, a szülés megindult, de végül úgy hozta a sors, hogy Bellának császárral kellett megszületni. Szerencsére végül mindenféle komplikációtól mentesen tudott lezajlani a szülés, mondhatjuk, hogy emiatt könnyűnek számít. Persze a gyógyulási idő hosszú ezután. Egy biztos, Áronnal, aki végig fogta a kezemet a műtét közben, életünk legcsodálatosabb pillanatai voltak a születés percei. 

Hogy telnek a mindennapjaid? Van valami, amire nem számítottál, hogy ilyen lesz?

Nyilván a pandémia okán is volt időm bőven felkészülni a szülésre, 9 hónapig olvasgattam, tanultam erről az időszakról. De egy kisbaba érkezésére azt hiszem nem lehet felkészülni teljes mértékig. Elmondva is más, hogy 3 óránként etetni kell, felkelni, tisztába tenni, fürdetni és megélni is teljesen más. Például a testem kevés alvással is képes fitt lenni és éber, ezt sosem hittem volna. Bella minden rezdülésére felkelek, mindent hallok és mégsem vagyok fáradt. Persze estére azért elmegy az erőm, de szerencsére sok segítségem van. 

Mit tanácsolsz más anyukáknak, hogyan altassák el kisbabájukat, ha nehezen alszik el?

Bella alapvetően jól alszik. Ha rendesen elfárad, akkor akár 5 órát is képes egyhuzamban. Sokszor éneklek vagy mesélek neki, de van egy kedves kis barátja is, aki segíti őt az alvásban, egy Moonie nyuszi nevű kis plüss szerkezet. Utánozza az anyaméh hangját, vagy ha akarom a vízcsobogást, vízesést és a fényeivel is lehet játszani. Igazi terápia a babáknak, nálunk tényleg bevált, jól működik, mindig Bella mellett van. 

Szerintem minden anyuka más és más, ahogy a babák igényei is, ezért a praktikák is, nehéz igazából másoknak tanácsot adni. Annyi biztos, hogy Bella nagyon érzékeny az őt körülvevő hangokra és fényekre, ezért is örültem, amikor rátaláltam erre a kis altató barátra, ’aki’ segít nekünk esténként.

 

 

 

 

Kámán Ildikó , 2020. október 31.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?