"Rengeteg időnk volt a bébivel, nem sietett senki megmérni" – 7 nő beszél arról, milyen otthon szülni

„Ma is elérzékenyülök, amikor újra átélem.”

Nemcsak itthon divat az otthonszülés, külföldön is sokan választják. Az amerikai Cosmo most ilyen anyákkal interjúzott, s mindannyian csodálatos élményekről számolnak be.

1.

„Fontos volt, hogy jó szülésznőket válasszak, ha ugyanis orvosi beavatkozásra lenne szükség, ők azonnal észrevennék a problémát. Attól egy pillanatra sem tartottam, hogy nem kórházban vagyok. Sőt, az otthoni szülést biztonságosabbnak éreztem, mert a saját teremben lehettem egy kevés emberrel, akik mellett komfortosan éreztem magam. Volt egy orvosom is a kórházban, aki közbeléphetett volna sürgős esetben. Mindkét otthoni szülésem fantasztikus volt és mind magamat, mind a nőket teljesen új megvilágításba helyezte.”

- Tanna, 32

2.

„A szülésem hosszú volt – 37 órás. Az összehúzódások az elején teljesen kezelhetőek voltak, ezért a férjemmel sokat mozogtunk a nap során, például sétáltunk, amíg komolyabbá nem váltak. Van egy sajátos varázsa annak, ha az ember a saját otthonában éli át a folyamatot – én minden alkalommal elérzékenyülök, amikor újra átélem.”

- Kara, 35

3.

„Egy héttel túlhordtam a babát, ezért elmentem a nőgyógyászomhoz. Kiderült, hogy nyolc centiméterre kitágultam, és azt mondták, menjek le a szülészetre. ’Nem – közöltem -, otthon fogok szülni.’ Egy óra autóút után a szülésznőm is éppen odaért hozzánk. A férjem közben megtöltötte a medencét. Megharaptam a dúlámat, párat nyomtam és hirtelen ott volt egy bébi a vízben. Sajnos a szülés után kiderült, hogy magas lett volna a kockázat, lévén sok egészségügyi problémám van, ezért ma már a kórházi szülésre szavaznék, a lehető legkevesebb közbeavatkozással.”

- Kathy, 31

4.

„Nekem sokat segített, hogy tapasztalt szülésznőm volt, aki sok felszereléssel érkezett. Nagyon támogató volt, minden kérdésemre válaszolt. Az egyetlen kérése az volt, hogy legyen harminc percen belül elérhető kórház a közelben, mi pedig szerencsére negyedórára lakunk egytől. Ma már úgy vagyunk vele, hogy nem tudjuk eladni a házunkat, mert olyan különleges esemény helyszíne volt.”

— Denise, 35

"Rengeteg időnk volt a bébivel, nem sietett senki megmérni" – 7 nő beszél arról, milyen otthon szülni

5.

"Az otthonszülés legjobb része az volt, hogy az összes barátom és családtagom mennyi mindent megtett értünk. Máig emlékszem azokra az ételekre, amiket a szomszédok hoztak nekem.”

— Emily, 36

6.

"A bábám fantasztikusan fenntartotta a nyugodt erőteret körülöttem. Azért is volt jó, hogy nem kórházban szültem, mert azonnal rengeteg időnk volt a bébivel, nem sietett senki megmérni, satöbbi. A legjobb része az volt, hogy a babával összebújtunk a saját ágyunkban”

– Ali, 33

7.

„Szülés után a saját fürdőszobámban zuhanyoztam le és nagyon hálás voltam érte. Ma már máshol lakunk, de gyakran elautózunk arrafelé és rálátunk a nappali-ablakra, ahol mindez történt. Máig hallom a család és barátok lelkes kiabálását, akik az ablak alatt üdvözöltek.”

— Ronnie, 35

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

2018. április 11.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó